header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

WFDY: Svobodu Palestině - internacionalismus nemůže být zakázán

Prohlášení Světové federace demokratické mládeže (WFDY)

V posledních dnech jsme svědky eskalace kriminalizace palestinského hnutí a boje a pronásledování mezinárodního hnutí solidarity.

Na jedné straně zásadní propagandistickou roli hrají ideologické aparáty imperialistických sil a jejich nástroj v blízkovýchodním regionu (tedy sionismus). Nasazují brutální kulturní ofenzívu s cílem kriminalizovat boj palestinské mládeže a lidu a zastírat sionistickou agresi a její masakry v Palestině. Tato propaganda je založena na předvádění a odsuzování reakce palestinského odporu na okupační politiku, zatímco sionistické zločiny ignoruje.

Na druhé straně se exponenciálně stupňuje represe vůči palestinskému mezinárodnímu solidárnímu hnutí. Každou minutou se rozrůstá seznam vlád, které vyhrožují potlačením a zákazem protestů, zákazem palestinských vlajek, postavením palestinských solidárních organizací mimo zákon atd. Tyto represe jsou součástí sítě imperialistického systému, globálních korporací a kapitalistických buržoazních subjektů. Kromě okupace tyto složky společně pracují na reprodukci svých zisků potlačováním pokrokových hnutí a přizpůsobují se požadavkům mezinárodního střetu a třídním zájmům. To znovu ukazuje, že "hodnoty" obrany "svobody" a "demokracie" přijaté evropskými a severoamerickými systémy jsou jen propagandou, jejímž cílem je zlepšit svůj obraz v očích světové veřejnosti a ospravedlnit své imperialistické vměšování.

Účel je jasný: snaží se nás přinutit, abychom se přidali na stranu imperialistů, a za každou cenu zabránit šíření solidarity s Palestinou. Proto vás ze Světové federace demokratické mládeže vyzýváme, abyste se postavili imperialistické a sionistické propagandě, která se snaží zastřít jejich zvěrstva a kriminalizovat palestinskou věc a ty z nás, kteří podporují jejich osvobozenecký boj. Vyzýváme také antiimperialistickou mládež, aby zůstala v zápase neochvějná navzdory jejich hrozbám a pokusům o potlačení mezinárodní solidarity. Protože bojovat proti sionismu a imperialismu není něco, čeho bychom se měli bát, ale na co bychom měli být hrdí. Osvoboďte Palestinu, protože každý boj národů světa je krokem vpřed k vybudování světa bez vykořisťování a jakéhokoli útlaku.

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .