header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Prezidentem dolních deseti milionů

Politici slibují, voliči si myslí, že rozhodují, za oponou se smějí.

Snad nikdo z nás nemohl v posledních několika týdnech uniknout mediální onanii buržoazních plátků na téma prezidentských voleb. Pozornost médií kupodivu neodlákal ani pan Babiš, který mezi tím stihl podat demisi, ale který je za jiných okolností pro buržoazně-bulvární noviny senzací.

I já jsem včera večer našel po celodenním shonu chvíli času, abych shlédl poslední duel zbývajících kandidátů. Výroky a celkový výstup Miloše Zemana mě vůbec nepřekvapil, jelikož je to zkušený politik a každý asi ví, co od něj očekávat. Naopak konkurent, pan Jiří Drahoš, předváděl - troufám si říci - lepší herecký výstup, než herci z Ordinace v růžové zahradě. Jako nezkušený boxer v ringu rozdával háky, které ale netrefovaly žádný cíl. Asi nejvíce minul, když upustil od svého scénáře a vyrukoval s heslem "Miloš Zeman je prezidentem dolních deseti milionů". To by zrovna kandidát, který si vzal za své stmelovat společnost, tvrdit neměl. Další pravý hák, který minul cíl, byl na staré známé téma ruského vměšování se do voleb demokratických států. Nepomohlo ani písemné vyjádření všech ředitelů českých tajných služeb, že se ruská rozvědka nevměšovala do nedávných parlamentních voleb. Rusko je zlo už jen tím, že je ruské.

Tak a teď k věci. Pochopím, že individuum jako je pan Drahoš, je lákavou volbou pro plnoleté studenty, kterým rodiče zaplatí cestu do zahraničí a svět vypadá strašně krásně. Chápu, že oněch několik vyvolených, kteří nepatří do "dolních deseti milionů", v něm vidí fajn chlapíka, který chce víc do unie a nebýt podpory Miroslava Kalouska, asi by i jako slušný chlap vypadal. Můj názor asi ani psát nemusím. Do zítřejší 14. hodiny voliči rozhodují, který buržoust zvítězí. Smutné je, jak už jsem ve svém okolí několikrát zaslechl, že se neustále volí jen to "menší zlo" ... Třeba tomu bude za pět let jinak.


Čest

Jan Kubášek

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Jan-Kubasek-121266/clanek/Prezidentem-dolnich-deseti-milionu-83751

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .