header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Luganská spisovatelka Faina Savenková na webu „Mirotvorec“ jako nepřítel Ukrajiny

Ukrajinci už zase bojují s dětmi!!!

Známá 12-letá dětská spisovatelka Faina Savenková z Lugansku (LLR), držitelka Ceny míru Mezinárodního svazu spisovatelů, se ocitla jako nepřítel Ukrajiny na nechvalně známém protizákonném ukrajinském webu, na seznamu tzv. nepřátel Ukrajiny, na Mirotvorci!

Na webu jsou zapsány osobní údaje Fainy, jako je datum narození a adresa.

Jako její provinění je napsáno:

Oběť psychického násilí a rusko-teroristické propagandy.

Účast v antiukrajinských propagandictických akcích.

Říká si prozaik, dramaturg a FANTASTA!

Ve skutečnosti rozšiřuje falešnou informaci a vlastní výmysly.

Členka tzv. „Svazu spisovatelů LLR“.

Zúčastnila se všemožných soutěží spisovatelů v RF.

Uvádí místo bydliště „novorusko“.

 

Reakce světa na zápis Fainy Savenkové na web „Mirotvorec“

Zápis dalšího dítěte na skandální ukrajinský web „Mirotvorec“ vyvolal bouřlivou odezvu ve světě.

Připomeňme, že jako 9-letou zapsal web „Mirotvorec“ v roce 2015 mezi nepřátele Ukrajiny Bohdanku Něščeret, kamarádku Alexeje Mozgového, čestnou členku brigády Prizrak.

O zápisu Fainy na web „Mirotvorec“ informují a proti zápisu protestují hlavní sdělovací prostředky LLR, DLR, Ruska, dále nezávislé weby v různých zemích. Fainu podpořil i zástupce stálého představitele Ruska v OSN Dmitrij Poljanskij. Mezinárodní mírová organizace „Ženský dialog“ vyzvala dopisem manželku ukrajinského prezidenta Jelenu Zelenskou, aby udělala všechno možné pro okamžité odstranění tohoto zápisu. K výzvě se připojila i společenská organizace žen „Beregina“ z Ukrajiny.

Zdroj https://donbas.cz/luganska-spisovatelka-faina-savenkova-na-webu-mirotvorec-jako-nepritel-ukrajiny/

 

Reakce Fainy Savenkové na její zápis na web „Mirotvorec“

Hej, vy, chlapci, chlapci-děti! Nebo snad máme my, děti, jen hrát palky (palky – ruská dětská hra – pozn. J.V.) a skákat přes švihadlo? I tátové odešli, i bratři odešli. Nebo máme my, děti, sedět a čekat, až přijdou buržoové a vezmou nás do jejich proklatého buržuinstva (společnosti buržuů – pozn. J.V.)?

No, co se stalo – včera (11.10.2021 – pozn. J.V.) mě ve svém příspěvku nazval úžasný spisovatel Oleg Divov veteránem Apokalipsy, a dnes (12.10.2021 – pozn. J.V.) bylo zjištěno, že se moje údaje objevily na webu „Mirotvorec“. Samozřejmě, mnozí považují databázi Mirotvorce za seznam čestných občanů, jen mám k tomu pár „ale“.

Zvláštností fyziky a matematiky je, že je třeba na hodinách dokazovat svou správnost. Totéž požaduji i od jiných během sporů a diskusí. Takový návyk, víte? Užitečný návyk v některých případech, jako je například tento.

„Účast v antiukrajinských propagandistických akcích.“

Jakých zejména? V bodech, prosím. Co jsou pro vás „antiukrajinské propagandistické akce“? Školní shromáždění v Den znalostí (1.9. – pozn. J.V.) a „poslední zvonění“ na konci školního roku? „Hvězdy nad Donbasem“ (festival vědeckofantastické literatury v Doněcku – pozn. J.V.)? Promiňte, to je literární festival a jeho účastníci mají právo na svůj vlastní názor, ať je jakýkoliv. Není moje vina, že se jej ukrajinští spisovatelé nechtějí účastnit a vyjádřit své názory. Opakuji, „Hvězdy nad Donbasem“ je literární festival. Nebo – ó, hrůza – myslíte mé návštěvy koncertů a představení luganských divadel? Jenže já nejsem členem, ale divákem. Jiné akce, promiňte, nenavštěvuji. Není na to čas.

„Říká si prozaik, dramatik a FANTASTA!“

Prózu píšu, drama také. Jak si mám ještě říkat? A vůbec, to krásné „FANTASTA“, zdůrazněné velkými písmeny, je k čemu? Nebo si myslíte, že příběh „Učitelé a žáci“ je kronika událostí, a ne fantastika? Pokud ano, pak mě začínáte doopravdy děsit.

Dále: „Ve skutečnosti šíří falešné informace a vlastní výmysly.“

„Falešná zpráva – něco nepravdivého, nevěrohodného, zfalšovaného, ​​vydávaného za skutečné, reálné, věrohodné s cílem vést k omylu (Wikipedia)“. Jakou přesně lživou informaci jsem šířila? Vše jako vždy – na konkrétních příkladech. Ukrajina ostřeluje LLR a DLR? Ano. Civilní obyvatelé trpí? Ano. Víc k tomu nemám, to znamená, že nemohu šířit nepravdivé informace. Nezabývám se zveřejňováním zpráv s popisem všech faktů a obvinění někoho. Je mi 12 let a já prostě nesleduji zprávy. Nejsem na místě střelby, abych potvrdila, kdo a kdy použil zbraně. Prostě píšu své pocity ze života ve válce. A možná máte námitky o ostřelování z Ukrajiny. Je ukrajinská armáda v blízkosti kontaktu? Má zbraně? Snad nebudete tvrdit, že od roku 2014 nebylo vystřeleno ani z jedné zbraně? Nebo mám připomenout letecké bombardování 2. června? Vždy vyzývám k ukončení války a ne k jejímu pokračování. Takže na „Mirotvorci“ je znovu lež.

„Zúčastnila se nejrůznějších soutěží spisovatelů v Ruské federaci.“

To je něco nezákonného? Nechápu, odkdy je to zločinem pro dítě. Účast občanů Ukrajiny v ruských soutěžích není zákonem zakázána. Nebo se zase mýlím? Nebo mě nepovažujete za občana Ukrajiny? Promiňte, ale jediný můj doklad potvrzující osobu je UKRAJINSKÝ rodný list. Žádné jiné oficiální doklady zatím nemám.

A tohle je ze všeho nejúžasnější: „Oběť psychického násilí a rusko-teroristické propagandy.“

Znovu vaše „vlastní spekulace“? Ale to není podstatné. Rozhodněte se sami, kdo jsem: zločinec, hodný být na webu „Mirotvorec“, nebo „oběť psychického násilí.“ Jinak jste v rozporu. Nebo pro současnou Ukrajinu je prostě normou – vystavit oběť psychického násilí zastrašování? Tím, že web zveřejnil mé údaje, se nejenže zabývá psychickým tlakem, ale také porušuje zákon o osobních údajích.

Proto se chci veřejně obrátit na prezidenta Ukrajiny Vladimira Zelenského, zmocněnce pro práva dítěte, a požadovat blokování webu „Mirotvorec“, jeho „zrcadlových“ kopií a dalších podobných webů, protože nejen publikují vědomě lživá obvinění na mou adresu a šíří je, ale také porušují práva dětí a zákony Ukrajiny, vystavují životy a zdraví dětí a mladistvých nebezpečí zveřejňováním jejich osobních údajů.

Chci se veřejně obrátit na UNICEF se žádostí o zapůsobení na vládu Ukrajiny při řešení této otázky a ochránit práva dětí, jejichž údaje jsou zveřejněny na webu „Mirotvorec“, v rozporu jak s ukrajinskými zákony, tak s Úmluvou OSN o právech dítěte.

Faina Savenkova, 12.10.2021

Zdroj https://donbas.cz/reakce-fainy-savenkove-na-jeji-zapis-na-web-mirotvorec/

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .