header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Lidé podpořili petiční akci

Úspěch zaznamenala čtvrteční podvečerní petiční akce Komunistického svazu mládeže v Brně na hlavním vlakovém nádraží, zaměřená proti všeobecnému zdražování a vůči privatizaci a deformě zdravotnictví. Byla to naše třetí petiční akce v Brně a další připravujeme, sdělil nám Jakub Holas z klubu KSM Brno-Jiskra. Komunistický svaz mládeže tak podporuje především iniciativu poslance za KSČM Stanislava Grospiče. Vyjadřuje jasný nesouhlas s protisociálními a protilidovými kroky Topolánkovy vlády. Kampaň navazuje na demonstraci a petiční akce KSM za zachování Úrazové nemocnice v Brně.

Za dvě hodiny trvání akce se podpisy občanů sotva vešly na sedm petičních archů. Někteří podpořili snahu mladých komunistů ve prospěch všech již poněkolikáté a ihned sami na místě jim pomáhali s oslovováním lidí na jednom z nejfrekventovanějších míst Brna, aby vyjádřili své stanovisko k problému. Mezi lidmi byl zájem i o letáky Komunistického svazu mládeže, namířené proti antikomunismu.

Řada lidí projevila zájem o pozvánky na Latino-večer, který pořádá Brněnský klub KSM 9. února od 19 hodin ve Společenském centru na radnici MČ Brno-střed. Aktivisté se přitom nesetkali s žádným antikomunistickým útokem. Naopak, velmi nelichotivě hovořili lidé např. o plánech ministra zdravotnictví Tomáše Julínka. Jejich vzkaz byl jednoznačný: Pryč s ním i s jeho snahou škrtat brněnskou úrazovku.

Je to úvod republikové kampaně vůči protilidovým krokům současné vlády nejen ve zdravotnictví, kterou organizujeme společně s dalšími. Brzy vypukne nejen v Brně, v Praze, ale i v Plzni, Ostravě, Jičíně, na Kladně, v Berouně, Přerově, Prostějově a právě třeba ve spolupráci se Standou Grospičem v celých středních Čechách, prohlásil předseda druhého brněnského klubu KSM David Pazdera.

HaNo

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .