header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

KSM k aktuální situaci v mládežnickém hnutí

Předsednictvo Ústřední rady Komunistického svazu mládeže (KSM) na svém zasedání projednalo dne 19. listopadu 2008 aktuální situaci v mládežnickém hnutí v České republice. Bylo konstatováno, že ani jedna z organizací mládeže, připravující na následující dny své ustavující sjezdy - Svaz mladých komunistů České republiky a Svaz mladých komunistů Československa není, obdobně jako již dříve vzniklé Komunistické hnutí mládeže Československa, organizací s jakýmikoliv vazbami na KSM. Nepravdivá jsou tvrzení, že se jedná o nástupnické organizace a že vznikají se souhlasem či dokonce v rámci Ústřední rady KSM.

Na jednání Předsednictva Ústřední rady KSM bylo vysloveno politování nad faktem, že se někteří z členů KSM rozhodli opustit jeho řady a zapojit se do ustanovování právě Svazu mladých komunistů České republiky, Svazu mladých komunistů Československa a Komunistického hnutí mládeže Československa. Byly odmítnuty útoky zmiňovaných organizací na KSM a KSČM, na usnesení jejich orgánů a jejich funkcionáře, lživě obviňované dokonce ze závažné trestné činnosti.

Uvedenou situaci chápe KSM jako důsledek antikomunistické kampaně plné represí a persekucí, zintensivněné po oficiálním rozpuštění KSM a po prohlášení 8. sjezdu KSM, že hodlá pokračovat ve svém boji a svých aktivitách navzdory svému zákazu a ilegalizaci. Bylo konstatováno, že rezignace některých členů KSM na jeho boj, charakter a identitu je také důsledkem objektivní i subjektivní situace v KSM, KSČM a pokrokovém hnutí.

Byla zdůrazněna platnost a aktuálnost závěrů 8. sjezdu KSM, ve kterých KSM ujistil všechny své členy a stoupence, že navzdory zákazům a perzekucím neustupuje od svého boje za zájmy většiny mladé generace - obyčejných studentů, učňů, mladých pracujících a nezaměstnaných - a za socialismus.

Předsednictvo Ústřední rady KSM projednalo nutnost výzvy ke všem třem nově vzniklým organizacím k jednotě a společné aktivitě a k zabránění dalšího rozbíjení a prohlubování nejednoty mládežnického hnutí. Pokrokové mládežnické hnutí by se dnes mělo ujednotit minimálně na aktivním odporu proti možné výstavbě vojenské základny USA v České republice a proti proimperialistické politice vlády, na nesouhlasu se současným omezováním demokratických politických práv a antikomunismem, na potřebě postavit se stávající protilidové politice a všeobecně na úsilí o nahrazení kapitalistického vykořisťovatelského systému socialismem.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .