header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

18. Shromáždění WFDY: Zprávy z prvního dne!

18. Shromáždění WFDYPrvní den průběhu 18. Shromáždění WFDY byl opravdový úspěch!

Zahajovací ceremoniál 18. sjezdu WFDY, který je s účastí 86 organizací největší od porážky socialismu v Evropě, začal za účasti hudební skupiny, která zahrála "Píseň mládeže" (hymnu WFDY), po které proběhly zahajovací projevy. Soudruzi Catia Lapeiro, členka sekretariátu JCP (Portugalské komunistické mládeže), Carlos Moura (člen vedení Voz do Operário - místa konání shromáždění) a Miguel Madeira (bývalý prezident WFDY, ve funkci do roku 2008) pozdravili delegáty a přáli to nejlepší průběhu Shromáždění.

Oficiálně otevřel shromáždění jménem WFDY soudruh Tiago Vieira, prezident Federace. Vzal si slovo, vyzdvihl práci při přípravě tohoto shromáždění a přivítal vysokou účast členů WFDY ze všech částí světa.

V programu věnovaném projednání zprávy o činnosti za poslední 4 roky a politickému vývoji v jednotlivých zemích byla zdůrazněna vysoká úroveň činnosti za toto období a důležité výsledky, jako jsou 17. Světový festival mládeže a studentstva, brigády do Palestiny, Západní Sahary, Kolumbie, Egypta a dobrovolnická brigáda na Kubu.

K tomuto programu se ujalo slova 43 organizací a sdílelo se Shromážděním současný vývoj politické situace ve svých zemích, přičemž potvrdili a zdůraznili imperialismus jako hlavního nepřítele mládeže a národů světa. Shromáždení a jednání se účastní i delegát Komunistického svazu mládeže.

Zítra se budou konat regionální setkání.

9. 11. 2011

Projev Tiaga Vieira, prezidenta WFDYDelegáti Shromáždění

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .