header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Delegáti 9. setkání evropských komsomolů přijeli vyjádřit podporu KSČM proti antikomunismu

Delegáti 9. setkání evropských komsomolů přijeli vyjádřit podporu KSČMV sobotu 3. prosince se v rámci 9. setkání evropských organizací mladých komunistů, jež v Praze již podruhé hostil Komunistický svaz mládeže (KSM), uskutečnila v budově ÚV KSČM také beseda delegátů se zástupci pražských komunistů a představiteli dalších českých levicových organizací. Zahraniční hosty - zástupce 12 partnerských organizací KSM přivítala předsedkyně Pražské rady KSČM a poslankyně parlamentu s. Marta Semelová, která mimo jiné poděkovala Komunistickému svazu mládeže za zorganizování této důležité akce, informovala zahraniční hosty o současných antikomunistických útocích české vlády hrozících zákazem KSČM a popřála mnoho úspěchů při posilování komunistického mládežnického hnutí v Evropě. Besedy se zúčastnil také zástupce KSČM v zastupitelstvu středočeského kraje a předseda Komise mládeže ÚV KSČM Zdeněk Milata. S pozdravem za Společnost česko-kubánského přátelství vystoupila soudružka Křížová. Akce se zúčastnil místopředseda OV KSČM Praha 1 Pavel Degťar, člen Pražské rady KSČM Jiří Horák, člen OV KSČM Praha 6 a městský zastupitel Ivan Hrůza. Jednání podpořil organizačně i svou účastí při zahájení člen VV ÚV KSČM Viktor Pázler. Svůj pozdrav a přání úspěchu jednání účastníkům besedy a setkání evropských komsomolů vyjádřil telefonicky rovněž místopředseda ÚV KSČM Stanislav Grospič. 

Delegáti si se zájem vyslechli informace o práci Klubu českého pohraničí, který přišel představit jeho předseda s. Karel Janda, jenž také vyjádřil podporu zápasu mladých evropských komunistů za socialismus.

V následující diskusi se čeští účastníci besedy ptali například na vývoj případů perzekuce aktivistů Kolektivů mladých komunistů Španělska a Komunistické strany národů Španělska a na stav antikomunismu v Ruské federaci.

Zástupce Komunistické mládeže Řecka a poslanec řeckého parlamentu Yiannis Gkiokas se detailně zajímal o nové snahy vlády ČR iniciovat zákaz KSČM a vyjádřil jménem Komunistické mládeže Řecka a Komunistické strany Řecka plnou podporu KSČM. Zdůraznil přitom, že řečtí komunisté poskytnou napadené KSČM veškerou podporu v jejím odporu proti antikomunismu. Tuto pozici přijeli do Prahy vyjádřit také zástupci ostatních účastnických organizací setkání komsomolů. A jejich vzkaz: budeme podporovat české komunisty v zápase proti antikomunistickým zákazům! - byl adresován jak všem řadovým komunistům, tak i nejvyššímu vedení KSČM a jejímu předsedovi V. Filipovi. Ten, přestože byl na setkání s mladými evropskými komunisty oficiálně pozván a v budově ÚV KSČM tou dobou byl (právě skončilo jednání ÚV KSČM), na setkání se zástupci evropských komsomolů nepřišel. Lze z toho usuzovat, že právě v současnosti tolik cenné vyjádření podpory ze strany zahraničních komunistů adresované KSČM zřejmě na rozdíl od ostatních nepovažoval za důležité.  

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .