header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

10. sjezd KSM: Budujme hnutí proti imperialistické válce

Logo 10. sjezdu KSMV sobotu 1. prosince 2012 se v Olomouci uskutečnil 10. sjezd Komunistického svazu mládeže (KSM). Jednalo se o první jednání nejvyššího orgánu mladých komunistů od jejich mimořádného legalizačního sjezdu, který v roce 2010 legalizoval organizaci, dříve protiprávně zakázanou Ministerstvem vnitra České republiky.

Komunistická mládež na sjezdu zhodnotila svou činnost v uplynulém období, proces legalizace organizace a zapojení do současného protivládního hnutí, jehož je KSM aktivní součástí. Delegáti sjezdu dále např. diskutovali zkušenosti z práce ve studentském hnutí, boje proti vládním snahám o zavedení školného a postupné privatizaci vzdělávacího systému. Komunistická mládež na svém jednání také zvolila nové vedení organizace a schválila úpravy stanov svazu.

Velká pozornost byla na zasedání mladých komunistů věnována akutní potřebě mírového, protiválečného a antiimperialistického hnutí. 10. sjezd KSM v této souvislosti přijal jako samostatný dokument Výzvu k budování protiválečného antiimperialistického hnutí v České republice, ve které komunistická mládež vyzývá k "budování hnutí proti imperialistické válce, které nebude omezeno jen na proklamace a symbolické byť masové akce, ale svou rozhodností a akceschopností, s organizacemi a aktivisty v relevantních oblastech a v infrastruktuře společnosti, dokáže klást odpor realizaci imperialistické válečné politiky a válečných zločinů, jakkoliv je probíhající válka blízká nebo vzdálená."

Na sjezdu mladých komunistů byla pozornost věnována také přípravě 18. světového festivalu mládeže a studentstva. Tato důležitá událost mezinárodního antiimperialistického hnutí mládeže, se za účasti tisíců mladých lidí z celého světa uskuteční v příštím roce v jihoamerickém Ekvádoru a KSM se na její organizaci již nyní aktivně podílí.

Sjezd komunistické mládeže obdržel pozdravy od představitelů Komunistické strany Čech a Moravy a dalších partnerů i od řady komunistických, pokrokových a národně-osvobozeneckých organizací mládeže z mnoha zemí. Světová federace demokratické mládeže, jíž je Komunistický svaz mládeže členem a která sdružuje desítky milionů mladých lidí celého světa, zaslala 10. sjezdu KSM pozdrav, kde mimo jiné konstatuje: "Světová federace demokratické mládeže podporovala KSM v době antikomunistických útoků a vládních snah o jeho zákaz v minulých letech. Víme, že to byl historický střet a znovu deklarujeme, že budeme vždy stát na straně KSM ve všech jeho zápasech."

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .