header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Zasedala Ústřední rada KSM

V neděli 26. května se v budově Ústředního výboru KSČM uskutečnilo zasedání vedení organizace komunistické mládeže. Ústřední rada Komunistického svazu mládeže (KSM) se zabývala vyhodnocením činnosti mladých komunistů v uplynulém období a vytyčením cílů pro následující měsíce. Podrobně byly diskutovány veřejné aktivity organizace, vydávání časopisu Mladá pravda i další využití internetové stránky KSM http://www.ksm.cz.

Tématem zasedání byla také otázka současného stavu komunistického hnutí v České republice a ve světě a práce KSM na jeho dalším rozvoji. Z hlediska dalšího rozvoje komunistického hnutí mládeže v Evropě bude důležité především 10. setkání evropských komunistických organizací mládeže, které se uskuteční v červenci tohoto roku v hlavním městě Španělska Madridu. Jeho hostitelem bude mládežnická organizace Komunistické strany národů Španělska - Kolektivy mladých komunistů. Ústřední rada KSM, který obdobné setkání hostil v Praze v letech 2006 a 2011, schválila na madridskou poradu vyslání své delegace.

Zvláštní pozornost byla věnována přípravě 18. světového festivalu mládeže a studentstva, který se v prosinci tohoto roku uskuteční v jihoamerickém Ekvádoru. KSM je jako členská organizace hlavního partnera festivalu - Světové federace demokratické mládeže - do přípravy tohoto mohutného mezinárodního antiimperialistického vystoupení mládeže od počátku zapojen. Z jeho iniciativy také před nedávnem vznikl Český národní přípravný výbor 18. světového festivalu mládeže a studentstva, který je organizátorem účasti české mládeže na této významné události.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .