header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

V Praze se sešli zájemci o účast na 18. festivalu mládeže a studentstva

V pátek 5. července se v Praze setkali mladí zájemci o účast v české delegaci na 18. festivalu mládeže a studentstva (SFMS) s českým Národním přípravným výborem. Festival, který má dlouhou tradici začínající v roce 1947 v Praze, se uskuteční na začátku prosince tohoto roku v ekvádorském hlavním městě Quitu a zúčastní se ho tisíce mladých lidí z celého světa. Bude se jednat o největší mezinárodní setkání hnutí levicové a antiimperialistické mládeže od roku 2010. Region Latinské Ameriky byl pro konání festivalu zvolen díky jeho významu pro lidový zápas za nezávislost na imperiálním panství USA, proti válce a za socialistickou perspektivu. 

Na schůzce byli účastníci stručně seznámeni s organizací Festivalu a informováni o dosavadní práci Národního přípravného výboru. Hlavním hybatelem vypravení české delegace je Komunistický svaz mládeže, pověřený tímto úkolem Světovou federací demokratické mládeže. Účastníci setkání se navzájem představili a hovořili o tom, čím by chtěli přispět k úspěchu delegace. Úkolem delegátů bude propagovat podle svých možností festivalové ideje, reprezentovat české antiimperialistické a komunistické hnutí na Festivalu, přispět tematickým článkem do festivalového čísla časopisu Mladá pravda, připravit propagační materiály nabízené v českém stánku a připravit svá vlastní vystoupení, jimiž budou aktivně reprezentovat českou delegaci na četných seminářích a besedách Festivalu.

Kandidáti byli dále seznámeni s konkrétními pozitivními i negativními zkušenostmi z minulých delegací na SFMS a proběhla diskuze o koordinaci další práce při přípravě delegace.

 

Stránky Národního přípravného výboru

Facebook

Výzva mládeži světa k účasti na 18. světovém festivalu mládeže a studentstva

Leták

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .