header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Jednala Ústřední rada KSM

V budově Ústředního výboru Komunistické strany Čech a Moravy se v neděli 6. dubna uskutečnilo zasedání Ústřední rady Komunistického svazu mládeže. Věnovala se mj. otázce účasti KSM na akcích v České republice a zahraničí v posledním období a plánu aktivit pro rok 2014. 

Diskuse se zaměřila i na hodnocení předvolební kampaně k volbám do Evropského parlamentu a kritického postoje, který by komunisté měli zaujmout k účasti na těchto volbách vzhledem k nekomunistickým postojům a stanoviskům předních kandidátů za KSČM šířících iluze týkající se charakteru Evropské unie, a to navíc v situaci mimořádného vyostření meziimperialistických rozporů, v němž právě EU hraje důležitou roli. Tato situace zvyšuje nároky na postoje a činnost komunistů v zápasu proti politice imperialistického bloku EU v naší zemi i za jeho hranicemi.

Velkou pozornost účastníci jednání věnovali puči realizovanému mj. fašistickými ozbrojenými silami na Ukrajině podporovanými USA, NATO a Evropskou unií a eskalaci napětí hrozící rozpoutáním meziimperialistické války velkého rozsahu v Evropě. Pozice, kterou musí komunisté zaujmout, není přijetím stanoviska jednoho ze střetávajících se imperialistických bloků, ale odpor proti imperialistickému vměšování se a válce. Přitom je nezbytné brát při hodnocení do úvahy fakt, že je to USA, NATO a EU, které vykonávají a v současné době vyhrocují dlouhodobý tlak proti Ruské federaci a Čínské lidové republice např. formou rozšiřování svých vojenských základen k hranicím těchto zemí. Opírají se přímo o fašistické síly, které používají jako nástroj k prosazování svých zájmů a v případě Ukrajiny k vládnímu převratu.

Jedním ze závěrů zasedání Ústřední rady KSM bylo rozhodnutí o zahájení náborové kampaně KSM, kterou osloví mladé lidí, kteří chtějí bojovat proti válce, imperialismu a za socialismus, a vyzve je ke vstupu a aktivní práci v řadách KSM.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .