header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

V Praze proběhlo jednání Ústřední rady Komunistického svazu mládeže

V neděli 25. srpna 2024 se v Praze uskutečnilo zasedání Ústřední rady Komunistického svazu mládeže, jeho nejvyššího orgánu mezi sjezdy. Byly zde po určité pauze probírány důležité otázky organizace, ale i vývoje ve světě a v zemi. Na jednání byla zdůrazněna eskalace krize světového kapitalismu a imperialistické války, stejně jako zhoršení politické situace. Kritizována byla politika Fialovy vlády, která poskytuje zemi ve prospěch válečným a ekonomickým zájmům Spojených států a vykořisťování, útočí na práva lidí a pracujících, hanebně se účastní na eskalaci války v Evropě, stejně jako mezinárodně podporuje genocidní válku Izraele proti palestinskému lidu. Zhodnoceny byly i protivládní a protiválečné hnutí, které se všemi rozpory v České republice vzniká, stejně jako výsledky nedávných voleb.

Členové Ústřední rady také probírali minulé akce KSM. Rozebrány byly zkušenosti z pořádání Antikapitalistických kempů, vydávání časopisu Mladá pravda i plány do budoucna. Významným bodem byla příprava 15. sjezdu, který dá směr komsomolu pro dalšího období. Jako host se zasedání účastnil i místopředseda Komunistické strany Čech a Moravy Milan Krajča, bývalý předseda KSM, který seznámil mladé komunisty s činností KSČM v rámci protivládního hnutí. Projednávány byly možnosti dalšího prohloubení spolupráce s KSČM za posílení lidového zápasu proti válce a dopadům kapitalistické krize a pro posílení komunistického hnutí v naší zemi.

Na zasedání byla patrná snaha hledat a napravovat slabiny práce a připravit organizaci pro následující období, které vyžaduje zintenzivnění zápasu proti válce a kapitalismu, zvláště mezi mladými lidmi. Právě zde bude hrát komsomol nezastupitelnou úlohu.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .