header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Programové provolání Svazu mládeže

Na základě Vašeho zájmu zveřejňujeme programové provolání občanského sdružení Svaz mládeže. Upozorňujeme, že toto sdružení není ani žádnou nástupnickou organizací KSM, ani žádnou "paralelní" či totožnou strukturou: Svaz mládeže je široké sociální, demokratické, antifašistické, protiválečné a antiimperialistické hnutí mládeže v České republice. Ve své činnosti hodlá hájit zájmy všech obyčejných mladých lidí, především studentů, učňů, mladých dělníků a dalších pracujících.

Svaz mládeže je hnutí sociální. Bojuje za sociální zájmy většiny mládeže. Odmítá školné na všech typech škol, ekonomické zneužívání učňů, omezování sociálních a odborářských práv nejen mladých dělníků a dalších pracujících. Bojuje za důstojný život pro mladé, proti bytové krizi, nezaměstnanosti, nedostupnosti kulturního a sportovního vyžití.

Svaz mládeže je hnutí demokratické. Usiluje o zásadní demokratizaci společnosti, o podíl mladých lidí na rozhodování o věcech ve svém okolí. Jeho snahou je bránit represím a persekucím mladých lidí, bojujících za svá práva a zájmy. Nesouhlasí se zákazem Komunistického svazu mládeže (KSM), podporuje jeho boj za legalitu, stejně jako jeho další aktivity.

Svaz mládeže je hnutí antifašistické. Nesouhlasí s omezováním politických práv a svobod, antikomunistickými a protidemokratickými kampaněmi. Staví se na odpor vzrůstajícímu fašistickému hnutí a neonacismu. Ostře protestuje proti rasismu. Usiluje o vytvoření širokého lidového protifašistického hnutí, bránící demokratická práva a svobody.
Svaz mládeže je hnutí protiválečné. Odmítá nespravedlivé a dobyvačné války a požaduje stažení České republiky z účasti na nich. Bojuje proti účasti České republiky na okupaci jiných zemí, proti navyšování vojenských rozpočtů a proti militarizaci společnosti.Zásadně odmítá vybudování vojenské základny Spojených států amerických v České republice.

Svaz mládeže je hnutí antiimperialistické. Vystupuje proti ekonomickému a vojenskému diktátu hlavních imperialistických mocností, především Spojených států amerických a Evropské unie. Odmítá politiku imperialistických nadnárodních institucí jako Mezinárodní měnový fond, Světová banka a Světová obchodní organizace. Věří v mezinárodní spolupráci založené na míru, přátelství a solidaritě.

Ustavující konference Svazu mládeže, Praha 25. října 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .