header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Zamezme okupacím a válkám! Proti G8!

V červnu 2007 se osmička nejsilnějších kapitalistických zemí světa sejde v Německu v městě Heiligendamm. Toto setkání států uskupení G8 symbolicky reprezentuje tu nejzákeřnější imperialistickou politiku ve světě. Zatímco nejsilnější mocnosti pořádají bujaré večírky, bankety a koktejly, jejich armády bombardují nevinné lidi, zotročují a mučí civilisty, potlačují legální odpor všude ve světě. Jejich korporace jsou prostředkem k plenění a drancování ostatních zemí světa, jejich společnosti zneužívají svět chudoby, aby uspokojily všechny zvrhlé choutky "panstva". Jejich diplomacie spočívá v udržení vnitřního přetlaku válkami -  tím nutí svrchované státy podrobit se, nechat se zotročit a poslouchat.

To je skutečný cíl summitu G8 a o to jde jeho aktérům. To je příčina, proč v celém světě povstává široké opoziční hnutí, povstává, aby odporovalo a protestovalo proti summitům G8. Světové hnutí odporu sahá od občanských sdružení v západním světě až k lidovým hnutím odporu v utiskovaných zemích. Šílené imperialistické běsnění po 11. září 2001 a imperialistické násilí, domýšlivost již dosáhla neakceptovatelné a nesnesitelné úrovně! Imperialistická válka s Afghánistánem a Irákem, podpora sionistickému krvavému násilí v Palestině, válka v Somálsku, neskrývaná podpora krvavých diktatur a oligarchií v Kolumbii, podněcování reakcionářských a kontrarevolučních sil ve Venezuele, to je jen malá ukázka toho, co provádí G8. To jsou skutečné činy G8.

Ale také v samotných imperialistických zemích již široké lidové masy musí platit daň za tuto imperialistickou politiku. V Německu, kde se bude konat příští zasedání G8, se již neobyčejně zvedla nezaměstnanost a chudoba. Obzvlášť katastrofální je situacev bývalé NDR, která byla připojena k západní části. Kde skončily sliby o kvetoucí krajině? Vždyť kapitalistická globalizace přinesla jen průmyslové pouště. Německá vláda se ochotně připojila k americké „válce s terorismem“, vyvíjí stálý tlak na muslimské obyvatele v Německu a usilovně jim okrajuje základní demokratická práva.

G8 je symbol imperialistické války a násilí!

Hlas levice již nesmí být utiskovaný a málo slyšitelný, proto musíme zmařit snahy G8 po ovládnutí světa!

Zastavme společně šílenou euroamerickou válku!

Podporujme lidová hnutí odporu!

 

 

prohlášení Anti-imperialist Camp


Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .