header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Solidaritu s mládeží a lidem Egypta

Egyptská mládež a lid v neděli, 6. dubna povstali v boji za svá ekonomická práva. Největší a nejmohutnější povstání proběhlo ve městě Mahala Kobra, největším průmyslovém městě Egypta, které se změnilo v bitevní pole, kde zůstalo řada mrtvých a zraněných lidí, stovky lidí byly zadrženy. Efekt a důsledky stávky byly jasné již od časného rána, většina obchodů a provozů zastavila práci. Centrálním bezpečnostním službám však se však podařilo donutit hrozbami použití brutálního násilí, dělníky v textilních továrnách, aby začali znovu vyrábět. Po pracovní době se však dělníci zúčastnili masových demonstrací v ulicích města, kde se však bezpečnostní složky pokusily demonstranty zastavit použitím všech druhů slzných plynů, falešných střel a mlácením. Když ani tímto neuspěli, použili střely skutečné a zabili 4 demonstranty. Bylo zadrženo více než 350 lidí.

Dnes, 7. dubna, demonstranti znovu povstali, vzniklo tak nové “bitevní”pole. Hořely auta a obchody, město bylo zahaleno do dýmu.
Vláda město izolovalo od všech ostatních částí Egypta, stejně tak odstřihla přívod elektrické energie, aby tím tak zamezila možnosti jakékoli komunikace. Novinářům a médiím nebylo dovoleno vstoupit do města.
My, Pokroková mládež Egypta, člen WFDY, žádáme naše soudruhy z mládežnických organizací a svazů po celém světě o vyjádření solidarity s boji egyptského lidu a mládeže proti brutální diktatuře, která, ohrožujíc své občany, plně slouží a podporuje imperialismus USA.
Žádáme vás o uskutečnění demonstrací před egyptskými ambasádami ve vašich zemí, nebo o zaslání petice každé ambasádě, odsuzující brutální praktiky egyptské vlády, zabíjející a zavírající mírumilovně smýšlející lidi.
Žádáme vás také o zaslání kopií vašich aktivit a rezolucí k uveřejnění.
Náš e-mail:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
(Svaz pokrokové mládeže )Union of Progressive Youth
Egypt, 7.dubna 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .