header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

K úmrtí Alfonse Cana

K úmrtí Alfonse CanaZveřejňujeme prohlášení kolumbijských partyzánských sil FARC-EP o úmrtí svého velitele. K tomu přikládáme projev soustrasti Komunistické strany Řecka (KKE) bojovníkům v Kolumbii.

Veřejné prohlášení Sekretariátu FARC-EP o zavraždění velitele Alfonsa Cana

Laskavostí ANNCOL reprodukujeme veřejné prohlášení Sekretariátu Revolučních ozbrojených sil Kolumbie - Lidového vojska FARC-EP o zavraždění velitele Alfonsa Cana (Alfonso Cano). Prohlášení, které znovu uvádí boj kolumbijského lidu a jeho padlé, kterých je mnoho.

Sekretariát oznamuje, že bude pokračovat ve vytýčené politice a že mír v Kolumbii nevznikne z demobilizace partyzánů. Následuje kompletní prohlášení.

FARC-EPSlyšeli jsme od kolumbijské oligarchie a jejích generálů oficiální zprávu o tom, že padl soudruh a velitel, Alfonso Cano. Ještě znějí veselé výbuchy smíchu a jejich nadšené přípitky. Všechny hlasy establišmentu se shodují v tom, že to znamená konec partyzánského boje v Kolumbii.

Jedinou skutečností, kterou symbolizuje smrt v boji soudruha Alfonsa Cana, je neutuchající odpor kolumbijského lidu, který dává přednost smrti před žitím v žebrotě na kolenou. Dějiny boje tohoto lidu jsou plné padlých, žen i mužů, kteří se nikdy nenechali zahanbit při usilování o rovnost a spravedlnost.

Nebude to nyní poprvé, kdy utiskovaní a vykořisťovaní v Kolumbii oplakávají jednoho ze svých velkých vůdců. Ani to nebude poprvé, kdy ho nahradí odvahou a vírou ve vítězství. Mír v Kolumbii se nenarodí z žádné partyzánské demobilizace, nýbrž z definitivního odstranění příčin, ze kterých se rodí vzpoura. Existuje vytýčená politika, a v té se bude pokračovat.

Zemřel soudruh a velitel. Padl nejzapálenější, přesvědčený o nutnosti politického a pokojného řešení. Ať žije památka velitele Alfonsa Cana!

odd.zpráv - Sekretariát generálního štábu Revolučních ozbrojených sil Kolumbie - Lidového vojska FARC-EP

V horách Kolumbie, 5. listopadu 2011

Je lepší zemřít jako rebelové, než žít jako otroci. (Augusto C. Sandino)


Zdroj: kubadnes.cz

 

Komunistická strana Řecka: Kondolenční poselství pro FARC-EP

Pro generální štáb a sekretariát Revolučních ozbrojených sil Kolumbie-Lidového vojska (FARC-EP)

Vážení soudruzi,

KKEvyjadřujeme hlubokou soustrast a solidaritu k úmrtí vrchního velitele FARC-EP soudruha Alfonse Cana, jenž padl v boji proti vládní armádě, která je podporována americkým imperialismem. Soudruh Alfonso Cano zaujímá čestné místo mezi tisíci partyzánů, odborářů, politických vůdců, dělníků, rolníků a mladých lidí, kteří položili v posledních letech své životy za novou Kolumbii.

Cíle tohoto zápasu nemohou být zastíněny jakoukoliv ztrátou, jakýmikoliv pomlouvačnými pokusy. Zrušení útlaku a vykořisťování je historická nutnost. Nemohou být svrženy posílením imperialistické agresivity v Latinské Americe, a rostoucí kooperací mezi buržoazními státy regionu pro potlačení lidového hnutí.

KKE je solidární s bojem, který FARC-EP vede a vůbec s bojem lidového hnutí za sociální spravedlnost v Kolumbii. Podporujeme zápas za to, aby byly uznány válečné oblasti, aby byla okamžitě odstraněna Revoluční ozbrojené síly Kolumbie - Lidového vojska (FARC-EP) ze seznamu teroristických organizací EU a aby byla provedena humanitární výměna vězňů.

Žádáme vás, abyste sdělili všem soudruhům a bojovníkům FARC-EP naši upřímnou soustrast a soudružské pozdravy.

Sekce mezinárodních vztahů KKE


Zdroj: inter.kke.gr

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .