header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Bolívie: fašismus v nástupu k moci

Bojové skupiny extrémní pravice jejichž vůdcem je Camacho obsadili včera odpoledne struktury státního rozhlasu a televize a zajali její pracovníky, přitom znemožnili vysíláni informace o násilných činech provázejících státní převrat.

Média na které bylo zaútočeno, jsou státní televizní kanál Bolivia Telvision, Radio Patra Neuve, dále byla obsazena budova Konfederace zemědělských dělníků CSUTCB, jehož představitel José Aramayo byl přivázán ke stromu.

 

Prezident Evo Morales poté, co se seznámil s událostmi, které všichni vládní činitelé považují za pučistické a fašistické uvedl na twitteru "Média BTV a RPN byla obsazena organizovanými skupinami, které poté co vyhrožovali a zastrašovali novináře je přinutili k opuštění svých pracovních míst. Říkají, že brání demokracii, ale jednají jako diktatura."

Prezident BTV Miguel Torrijo obvinil bojové skupiny z obsazení informačních prostředků a přerušení vysílání. "uzavřeli budovu pomocí řetězů a zámků a přinutili pracovníky opustit pracoviště, dodal.

Ale násilí tím neskončilo.

Dům sestry Evo Moralese byl zapálen (http://www.apcbolivia.org/noticias/noticia.aspx?fill=61513&t=turba-vandálica-quema-casa-de-la-hermana-del-presidente-evo-en-oruro ) a na sociálních sítích se organizují polovojenské profašistické skupiny, aby zaútočili na kubánskou a venezuelskou ambasádu. (https://twitter.com/erikaosanoja/status/1193369057376002053?s=21 ), když využívají absolutní nepřítomnost policie, která se připojila ke státnímu převratu.

Aktualizace situace a videa z posledních hodin naleznete kliknutím zde:

https://www.telesurtv.net/news/bolivia-grupos-violentos-atacan-medios-comunicacion-20191109-0026.html

Zdroj https://albainformazione.com/2019/11/10/22189/

Rete Italiana di Solidarieta con la Rivoluzione Bolivariana "CaracasChiAma"

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .