header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Výzva sjezdu k jednotě komunistického mládežnického hnutí v ČR

Výzva mimořádného legalizačního sjezdu KSM k jednotě komunistického mládežnického hnutí v ČR: Komunistický svaz mládeže (KSM) na svém mimořádném legalizačním sjezdu konaném dne 13. března 2010 v Praze vedle dalších otázek věnoval pozornost také současné situaci mládežnického, především komunistického, hnutí v České republice. KSM konstatuje, že problémy a rozpory komunistického mládežnického hnutí se od jeho 8. sjezdu prohloubily, a to nejen vznikem dalších od KSM se odštěpivších skupin po jeho ilegalizaci v roce 2008.  KSM je přesvědčen, že neomluvitelný rozkol způsobený aktivitami jedinců, kteří po ilegalizaci KSM opustili jeho řady, stejně jako hluboké rozpory okolo otázky mládeže uvnitř Komunistické strany Čech a Moravy, představují skutečně komplikovaný a jen složitě řešitelný problém.

Přesto KSM usuzuje, že jeho vydobytí si legálního statutu znamená nový faktor, který otevírá možnosti pokroku v otázkách jednoty komunistického mládežnického hnutí v České republice. KSM se domnívá, že právě dnes je ještě viditelnější potřeba zavrhnout politiku sektářství a rozkolnictví.

KSM je ve světle aktuálních úkolů přesvědčen o nutnosti co největší akční jednoty různých skupin a jednotlivců, hlásících se ke komunistickému mládežnickému hnutí. KSM vnímá jako aktuální úkol iniciování jednotné fronty mládeže. KSM vybízí ke spolupráci každého, kdo je ochoten se společně bojovat za práva většiny mladých lidí ? mladých pracujících, studentů, učňů a nezaměstnaných a zároveň usilovat o revoluční překonání kapitalismu a prosazení socialistické alternativy.

 

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .