header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Stanovisko Předsednictva ÚR KSM k provokaci s vulgárním e-mailem na adresu starostky Prahy 2

Stanovisko Předsednictva Ústřední rady Komunistického svazu mládeže k provokaci s vulgárním e-mailem na adresu starostky Prahy 2

Na několika webových portálech, například http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ty-fasisticka-ku-vo-Cernochova-dostala-velice-vyhruzny-vzkaz-289045 , nebo http://www.novinky.cz/domaci/315875-fasisticka-kur-pise-mlady-komunista-exposlankyni-cernochove-z-ods.html , se objevily články s reakcí starostky Prahy 2 Jany Černochové na vulgární e-mail plný urážek a vyhrůžek.

Autorem textu adresovaného Černochové je na základě informací v článcích velice pravděpodobně jistý Aleš Rozsíval. Ten není členem Komunistického svazu mládeže, a zřejmě ani KSČM. Není členem žádné organizace, která se podílela na přípravě protiválečné kampaně "Třídní boj místo světové války" a není nám ani známo, že by se tento člověk objevil v blízkosti této akce. Zmíněný autor e-mailu poslaného starostce Černochové se opakovaně pokoušel stát členem různých organizací, ale údajně nikde nepochodil. Jedná se o člověka, od kterého se v Prostějově distancovalo už mnoho lidí i organizací a je zcela neodůvodněné jeho akce spojovat s kýmkoliv jiným než jen s ním samotným. 

Samotný obsah e-mailu je celkem nezajímavý. Na adresu KSM chodí stejně koncipované e-maily denně a pravicoví politici se nám za toto ještě nikdy neomluvili. Nemyslíme si, že by starostku Janu Černochovou, která je kandidátkou do Poslanecké sněmovny za ODS, e-mail jakkoliv znepokojoval nebo jinak negativně popudil. Spíše naopak. Pravici již roky značně deprimuje pasivita komunistů ve směru k pravici. Nedostatek čerstvých argumentů proti komunistům nutí pravici včetně ODS omílat stále stejné mantry, které již nudí i pravicovou část populace. Domníváme se, že pro ODS je tento vulgární mail doslova darem z nebes a jsou rádi, že se aspoň s takovouto hloupostí mohou v době svého úpadku veřejně prezentovat a pokusit se tak ovlivnit své řídnoucí voliče v nadcházejících volbách. Když už představitelé ODS vytloukají pochybný kapitál z provokačních mailů kdejakého individua a účelově využívají jeho lživých spojování s organizacemi svých politických oponentů, svědčí to o hluboce krizovém stavu této politické strany, která nemá, čeho se chytit. E-mail na adresu starostky Černochové je psán buď evidentně duševně narušeným člověkem anebo se jedná o účelovou provokaci. Každému je jasné, že podobný e-mail by KSČM nebo KSM politicky poškozoval. Přesto anebo právě proto se šikovně psanými články hází špína tohoto sdělení na komunisty obecně. Racionálně uvažující politik, který si ověřuje informace, než se k něčemu podstatnému vyjádří, na podobné e-maily nemůže reagovat. ODS se však rozhodla využít je v době, kdy jí teče do bot. To nesvědčí o přílišném sebevědomí.

Samotná starostka Prahy 2 Černochová se v souvislosti s mezinárodní protiválečnou kampaní vedenou pod heslem "Třídní boj místo světové války" již ztrapnila svými prohlášeními, kdy například vyjádřila obavu, aby nákladní vozy kampaně nenaložené tunami štěrku či uhlí, ale vždy jen několika lidmi, z nichž ani jeden neměl hmotnost známého zastupitele za ODS Jančíka, nezpůsobily poškození konstrukci metra, které vede pod silnicí, po níž se co chvíli prohání plně naložené tramvaje.

Aktuální provokace s mailem údajného Rozsívala Černochové není prvním podobným případem. Přibližně před rokem se o podobný čin pokusil jiný jedinec, Dalibor Špidla přezdívaný Lance Dukematcher. Ten pro změnu hackerským způsoben zneužil facebookový profil zastupitele za KSČM Jaromíra Petelíka a psal tam vyhrůžky podobné těm, které používá i Rozsíval. I tehdy pravice záležitost rozmazala a zneužila ve svůj prospěch. Není známo, zda se někdy některý pravicový politik za toto Petelíkovi omluvil. A bylo by zajímavé říci, na čí výplatní listině se tito provokatéři nacházejí. ODS je v situaci, kdy podobné e-maily potřebuje. Není se tedy co divit, že je tak ochotně a široce zveřejňuje. Je třeba však ukázat na pravou tvář společnosti. Rétorika Rozsívala i Špidly jsou výsledkem školy, kterou jim dávají právě příznivci pravicových stran včetně ODS. Pokud se někomu z ODS podobné e-maily nelíbí, tak se musí zamyslet především sami nad sebou, protože tohle je škola pravice.

Na portálu "novinky.cz" se objevilo v závěru článku i sdělení o distancování předsedy okresního výboru KSČM A. Černého od mladých komunistů. Tento postoj je pro nás nepochopitelný. E-mail napsal údajně solitér Rozsíval a jeden z předních představitelů KSČM se distancuje od mladých komunistů a ne od Rozsívala. Jak to máme pochopit, opravdu nevíme. Vysvětlení jsou různá. Očekáváme, že nám poslanec Černý, který by měl veřejně vystupovat vybaven ověřenými informacemi, svá slova vysvětlí a omluví se za ně.

Závěrem dodejme, že mezinárodní protiválečná kolona nazvaná "Třídní boj místo světové války", které se účastnily organizace a jednotlivci z Německa, Polska a České republiky a která v době smutného výročí Mnichovského diktátu upozorňuje na válečné nebezpečí, skončila úspěšně v úterý 8. října v Praze. O průběhu kampaně jsme na našem webu www.ksm.cz obšírně informovali.

Předsednictvo Ústřední rady Komunistického svazu mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .