header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Mládež Evropy proti EU, za život postavený na právech!

Společné prohlášení evropských komunistických mládežnických organizací k volbám do Evropského parlamentu

 

Při příležitosti voleb do Evropského parlamentu vyzýváme všechny mladé lidi z celé Evropy, připravované o svá práva na práci, vzdělávání a důstojný život, aby zesílili svůj zápas proti EU.

Nabyli jsme zkušenosti, které nám ukázaly, že EU byla vytvořena pro to, aby sloužila velkému evropskému kapitálu a jeho ziskům. Vždy byla a bude neslučitelná s lidovými zájmy. Je to Evropská unie 30 milionů nezaměstnaných, až 60% nezaměstnanosti mládeže v některých členských zemích, 120 milionů lidí žijících pod hranicí chudoby. Je to Evropská unie, v níž jsou ničena základní práva třídy pracujících a lidových vrstev, v níž je vzdělávání, zdravotní péče, kultura a sport přeměny na zboží přístupné stale menšímu množství lidí. Je to Evropská unie imperialistických intervencí, z nichž posledním je zasahování na Ukrajině a intervence ve Středoafrické republice. 

Je to Evropská unie, která přijala antikomunismus za svoji oficiální ideologii, která rozpoutává divokou kampaň hanobení a za ilegalizaci komunistických stran, mládežnických organizací a symbolů, která staví na jednu úroveň komunismus s fašismem. Přitom EU současně podporuje fašismus, železnou pěst systému, jak se tomu stalo v případě nové vlády na Ukrajině.

Vyzýváme mladé lidi dělnické třídy a lidových vrstev, aby vzali situaci do svých vlastních rukou a požadovali stabilní práci s plným právním zajištěním, bezplatné veřejné zdravotní zabezpečení, vzdělávání, právo na kulturu a sport, aby se postavili proti imperialistickým válkám a intervencím, aby bojovali za právo svrchované volby každého národa, zvolit si cestu rozvoje, kterou si přeje, včetně práva na vystoupení z EU a práva volby socialismu. Vyzýváme k podpoře práce komunistických a dělnických stran celé Evropy, k zaměření se na koordinaci činnosti a soustředění sil proti EU v květnových volbách do Evropského parlamentu a v následujících politických bojích.

Vyzýváme všechnu mládež dělnické třídy a lidových vrstev Evropy, aby se nenechala zavést do slepé uličky navozující představu EU jako pouze jednosměrné cesty, aby se nedala podvést evropskými stranami vytvořenými Evropskou unií, jež podporují její politiku, silami, které je žádají o podporu "humánnějšího kapitalismu": tato volba je vymezena imperialistickou Evropskou unií, která se nezmění, jestliže se vymění president Evropské komise a vedoucí institucionálních orgánů.  

EU se nepřemění na lidovou instituci tím, že dojde k posílení sil, které po léta podporovaly kapitalisty, spolupracovaly s nimi na mnoha vládních postech, likvidovaly práva zabezpečující postavení pracujících a lidových vrstev, podporovaly zájmy zaměstnavatelů a vyjadřovaly svoji loajalitu EU.

Nepodporujte ambice kapitalistů, neočekávejte, že zisky kapitalistů zajistí blahobyt vám a vašim rodinám. Nenechte se nachytat silami kritizujícími EU, které nicméně podporují udržení sytému vykořisťování a evropský kapitál.

EU je hlavním nepřítelem zápasu národů. Zrušení vykořisťování přinese konec kapitalistických vlčích aliancí, jakou je EU.

Vyzýváme mládež dělnické třídy a lidových vrstev k podpoře těch komunistických a dělnických stran, které odsuzují EU, k opuštění sil podporujících EU a její politiku, k zesílení boje za svá práva, za společnost bez vykořisťování člověka člověkem, za socialismus.

Komunistická mládež Rakouska, KJÖ

Svaz mladých komunistů Británie

Komunistický svaz mládeže České republiky, KSM

Mladí komunisté Dánska

Německá socialistická dělnická mládež, SDAJ

Komunistická mládež Řecka, KNE

Levicová fronta - Komunistická mládež Maďarska 

Fronta mladých komunistů Itálie, FGC

Connolyho hnutí mládeže Irska, CYM

Komunistická mládež Lucemburska, CYL

Revoluční komunistický svaz mládeže (bolševiků) Ruska, RKSMb

Svaz komunistické mládeže Jugoslávie, SKOJ

Kolektivy mladých komunistů Španělska, CJC

Svaz komunistické mládeže Španělska, UJCE

Mládež Turecké komunistické strany, YTKP

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .