header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Literární soutěž Z očí do očí je šancí pro mladé autory

Až do 15. listopadu 2007 se mohou mladí autoři ve věku od 17 do 26 let zúčastnit literární soutěže s názvem Z očí do očí, kterou v rámci informační kampaně k Roku rovných příležitostí pro všechny vyhlásila europoslankyně Věra Flasarová. V současné době se občané států EU musejí vyrovnávat se skutečností, že se jejich země stávají novou vlastí pro tisíce běženců a pracovních přistěhovalců. Žijeme s nimi a budeme s nimi žít. Ale známe je? Zde je prostor pro mladé tvůrce a literáty.

Zadání soutěže s názvem Z očí do očí je snadné: zvolte jakoukoliv literární, případně publicistickou formu k tomu, abyste se vyjádřili k tématice našeho soužití s imigranty, k jejich postavení, popište třeba osud některého z nich. Své práce posílejte na adresu ostravské Kanceláře europoslankyně Věry Flasarové, Českobratrská 4, 702 00 Ostrava, případně elektronicky na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 15. listopadu. První tři nejzajímavější práce budou oceněny. Jejich autoři se mohou těšit na návštěvu Evropského parlamentu v Bruselu v roce 2008.

Kampaň europoslankyně V. Flasarové k Roku rovných příležitostí pro všechny:
Nabízíme ke shlédnutí tematické bloky věnované jednotlivým příkladům rovných příležitostí a k pročtení informační leták, rovněž vydaný europoslankyní Flasarovou. Osobně si panely a leták můžete prohlédnout na putovní výstavě v Eurocentrech v ČR. Po Ostravě a Brnu se v dubnu koná výstava v Praze, květen je vyhrazen pro Karlovy Vary a v červnu bude výstava k vidění v Pardubicích.

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .