header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Četli jsme: 5 důvodů pro radar

Důvod č. 5 – Vznik nových druhů: Díky avizovanému výkonu radaru, který má mít v impulzním režimu asi tisíckrát větší výkon než přerostlé žižkovské párátko na zuby, vznikne na našem území spousta nových přírodních kuriozit, častokrát s více hlavami nebo končetinami, než je třeba pro cestování tramvají na pracoviště. Vznikne unikátní databáze náhradních dílů, díky které se staneme vyhledávaným centrem lékařské Evropy.

Důvod č. 4 – Klid na práci:

Podle Mirka Topolánka bude radarová základna „oázou klidu" a přinejmenším u ní budou zpívat ptáčci árie z Rusalky a v dálce bude šumět vodopád. Mirek také Američanům přislíbil, že Talmanovic dítě bude pobíhat pouze v této oáze, takže radar bude přínosem pro výchovu mladých pravicových politiků. Mohli bychom do oázy poslat také přerostlé budižkničemu Marka Bendu?

 

Důvod č. 3 – Prohloubení internacionalismu:

Nikdo nemůže zazlívat zhruba dvoustovce „american boys", že se budou chtít čas od času pobavit nad něčím jiným, než jsou fotoseriály z prostředí hladových bobříků. Aby US Boys nepůsobili příliš cize v českém prostředí, budou se muset naučit několik českých slov, která jim zůstanou v paměti na celý život, a pokud se živí a v celku vrátí zpět do Kansasu, budou česká slova dávat k pobavení v místním Walmart Shopping Centru při rozhovoru s uklízeči. Stejně tak si i česká děvčata rozšíří svou slovní zásobu v angličtině, což pak budou moci uplatnit při získávání práce asistentek ředitelů nadnárodních firem.

 

Důvod č. 2 – Pod deštníkem jsme všichni v bezpečí:

Alexandr Vondra to řekl moc poeticky: „Je to takový deštník, který nad námi Amerika roztáhne." I přes nepředstírané slzy dojetí se Saša ještě letmo zmínil, že už pracuje na tom, aby si někdo v Americe uvědomil, že český národ je hrdý národ a jako takový by rád do USA cestoval za nelegálními pracovními příležitostmi bez ponižující vízové povinnosti – obzvlášť pokud se český národ dovtípí, že ten krásný česko-americký deštník bude chránit pouze obyvatele Spojených států. Od té doby dává Alexandr v tisku na vědomí, že v zákulisí se tvrdě pracuje a víza Amerika téměř zítra zruší. Američané ale finální souhlas podmiňují nelidským ultimátem – že si vezmeme české osazenstvo New York Rangers a Ivanu Trumpovou zase zpátky.

 

Důvod č. 1 – Exprezident Havel souhlasí:

Nejslavnější žijící český humanista se nechal v mnoha novinových článcích slyšet, že nepovažuje za nutné, aby o tak zásadní stavbě dalšího pilíře euroatlantické spolupráce rozhodoval hlas primitivního lidu, povětšinou s neukončeným středoškolským vzděláním, a ještě k tomu ve zmanipulovaném referendu, kdy může být otázka zavádějící. Náš bývalý prezident se ve všech radarových projevech spíše snaží naznačit, že pro dobro naší země je ochoten se znovu obětovat a u Američanů nám spolu s ráčkujícím knížetem vyjednat co nejlepší podmínky. Vždyť nebýt západní civilizace, tak tu stále jezdíme na hadech a malujeme matrjošky. Na rychlé převlečení kabátu do hábitu z prostěradel nemáme příznivé povětrnostní podmínky, přestože obzvlášť aplikace mnohoženství je v naší zemi přinejmenším v testovacím režimu.

 

Bonusový důvod:

Pamatujte si, že někde tam za obzorem v poušti běhá Mohamed se šroubovákem kolem mezikontinentální balistické hlavice a do jejího ovládacího programu Windows TerrorVista ukládá souřadnice naší krásné země, aby se tak pomstil majáku západní civilizace v Evropě. Jedině americký radar uhodne, kam to Mohamed vlastně namířil, a včas nám dá vědět, kde už nebude vhodné trávit dovolenou či navštívit příbuzné.

Jiří Křoví

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .