header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Lži a netečnosti

Můžeme se tedy zeptat: "Jak hodnotit ty, co věřili báchorce o chemickém útoku?" [Piotr]

Piotr navazuje na svůj rozbor rozporů mezi velmocemi při oslabování hlavního pólu - USA. Reaguje na sobotní agresi USA, Velké Británie a Francie vůči Syrské arabské republice pod falešnou záminkou chemického útoku v poslední části osvobozované Ghúty. A reaguje také na ty, kdo šíří tato zjevně lživá zdůvodnění. V této zemi jsme byli svědky patolízalských prohlášení ministryně Šlechtové a herce, režiséra a též ministra Stropnického. Ministerský předseda v demisi Andrej Babiš je podpořil vzácně upřímným výrokem: "jednou jsme v NATO a EU, tak jsme reagovali" - což ilustruje vztahy podřízenosti v těchto imperialistických strukturách a to, jak činí Českou republiku spoluzodpovědnou za válečné zločiny se všemi jejich důsledky. O důvod víc, proč v těchto strukturách nebýt...

"Tak žalostně tu tráví
trest věčný bědné duše smutných tvorů,
kteří si žili bez hany a slávy.

Jsou přidruženi k zbabělému sboru
Andělů, kteří jenom sebe ctili,
ne věrni Bohu, aniž plni vzdoru."

Dante Alighieri, Božská komedie, Peklo, zpěv III, 34-39


Spojené státy vyhlásily, že během sobotního útoku odpálily 105 střel na Sýrii. Podle oficiálních zdrojů USA, téměř všechny, přesně 76 byly odpáleny proti Barzah Research and Development Center (výzkumné a vývojové centrum Barzah), viněnému podle oficiálních amerických prohlášení z "výroby chloru a sarinu" (generál McKenzie)

Jaká smůla, když v 22. listopadu loňského roku, Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW), provedla inspekci v centru Barzah a vyloučila, že se zde vyrábějí chemické zbraně, a když tyto výsledky šetření, byly znovu potvrzeny 23. a 28. února tohoto roku. Více zde zpráva z 13. března tohoto roku.

Zda toto bylo hlavním cílem, lze dedukovat i ze skutečnosti, že zbývajících 29 střel bylo odpáleno na místa, kde se vskutku chemické zbraně nevyrábějí.

Proč? Protože Pentagon nečetl zprávu OPCW? Přirozeně, že ne. Jednoduše proto, že k žádnému chemickému útoku nedošlo, ale k provokaci připravené Velkou Británii (a Francií) a hozené na reklamní plakát asi před měsícem, aby celý svět věděl, že bude uvedena na scénu.

Tento způsob chování, tak zkurvený, že připomíná hanebné chování Faedrova vlka ("Proč jsi zkalil vodu, kterou právě piji"), jako ta nejrafinovanější strategie, ukazuje jak staré koloniální mocnosti a jejich spojenci v USA jsou v úzkých, zoufalé a mimořádně nebezpečné.

Můžeme se tedy zeptat: "Jak hodnotit ty, co věřili báchorce o chemickém útoku?"

Ti kdo tuto báchorku vytvořili a kdo jí šířili již mají jasné hodnocení: ti první jsou zločinci a ti druzí, jsou těmi prvními naverbovaní. Ale kdo tomu věřil?

Upřímně, já jsem s těmito lidmi ztratil trpělivost, protože je nesnesitelné, když Meloni a Salvini vydají formálně správná prohlášení, ale levice z 95 % věří všem imperiálním fake news, pokud už přímo nepodporují každý jednotlivý zločinný útok impéria. Osoby, které nekriticky přijímají válečnou propagandu, aby se snažily najít kokon, kde by se mohly v zárodečné pozici zachumlat a doufat, že je zlý svět nevidí. Osoby, pro které lži mocných jsou poslední ekologicky udržitelný horizont pro svou identitu určenou k zániku.

A kéž nakonec zanikne! A kéž hanebný a tragikomický způsob myšlení neožije jinde v pouhém hesle politického oportunismu. Mějte se na pozoru! Protože v akutních fázích systémové krize, která je celosvětová, obecná forma politiky je dána tou zahraniční. Pokud ta zahraniční jde špatným směrem, vnitřní politika je předurčena k vykolejení.


Poznámka:

Meloni - ministryně sportu ve čtvrté vládě Berluscniho

Salvini - poslanec EP a představitel Ligy severu.


Piotr

Zdroj: http://megachip.globalist.it/guerra-e-verita/articolo/2018/04/16/le-menzogne-e-gli-ignavi-2022741.html

Překlad KSM

Předchozí články z diskuze na našem webu:

Putin a problém tří těles

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .