header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Víkend proti válce a základnám

Celý víkend byl ve znamení aktivit proti základnám USA v ČR, válce v Iráku a proti rasismu. Po týdnu, kdy proběhla 500 hlavá demonstrace v Ostravě a řada dalších aktivit, proběhla v pátek na pražském Vítězném náměstí pod taktovkou Iniciativy za sociální fóra street party, kterou za doprovodu sound systémů podpořilo zhruba 600 lidí, v sobotu uspořádala ISF v rámci mezinárodního dne akcí proti válce demonstraci na Václavském náměstí, kde se shromáždilo zhruba 200 lidí.

Nejviditelnější částí zúčastněných byl kontingent KSM. Po pochodu k americké ambasádě pokračovala akce seminářem k základně a menšími diskusemi. Na Palachově náměstí pak Iniciativa Ne základnám uspořádala pro cca 80 lidí happening s hudební produkcí, večer byl zakončen kruhem míru na náměstí Staroměstském.

Škoda jen, že přestože s protestujícími souhlasí velká většina společnosti, nebyla větší účast. Ale to už je trochu problém "českého" človíčka ale i  nezralosti, nesnášenlivosti, politického rasismu a xenofobie v českém protiválečném a protizákladnovém hnutí... Paradoxně proti všem formám rasismu a xenofobie sobotní demonstrace "u koně" byla taktéž...

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .