header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Z konference o zločinech kapitalismu

21.dubna 2007 KSM spolupořádal mezinárodní teoretickopolitickou konferenci o zločinech kapitalismu. Nabitý sál vyslechl v průběhu dne množství velice zajímavých informací, zejména zahraniční hosté ukazovali na faktech lesk a bídu kapitalismu v plné nahotě. Úvodní referát přednesl Pavel Degťar, který se pustil přímo do zločinů novodobého kapitalismu v České republice. Už v roce 1995 během bankovní krize  stát sanoval banky částkou kolem 600 miliard Kč

Z dalších statistik uvedl, že v České republice vlastní největší majetek miliardář Kellner - v hodnotě asi 112 miliard Kč, dále Tykač - asi 25 miliard Kč. I když ve srovnání se světem jsou to vlastně žabaři - tam existuje asi 793 dolarových miliardářů... Nechyběl ani mezinárodní rozměr a možné hrozby - počátkem roku 2007 Spojené státy samy konstatovaly dosažení jaderné převahy nad Ruskem a Čínou, což jim umožňuje provést zničující první úder, který zničením asi 90% tamního území prakticky znemožní účinnou odvetu těchto zemí.  USA tak  po takovém zničujícím úderu postačí i jejich poměrně slabý protiraketový štít...

 

Harpal Brar z Velké británie údaje více než doplnil. 80% bohatství Velké Británie je totiž z otroctví a koloniálního panství nad ostatními národy a zeměmi. Velká Britanie je také věrným spojencem USA a Izraele, pomáhá ve všech okupačních aktech, kterými světový kapitál realizuje své světovládné snahy. Uvedl, že kapitalismus napáchal mnoho strašných zločinů ve všech státech, kde mu šlo o dosažení nerostného bohatství, kde vykořisťoval dělnickou třídu a pracující rolnictvo. Podivil se nad tím, že  se necháváme jako komunisté zatlačit do ofenzívy a aktivně neukazujeme na  skutečné a nevymyšlené zločiny kapitalismu, které jsou objektivně podchyceny a zadokumentovány a ve jménu čeho se lžím a útokům nebrání komunistické strany v bývalých evropských socialistických státech.

 

Koreferát měl Josef Skála, který mluvil mimo jiné o budování socialismu.

 

V dalších příspěvcích se hovořilo např. o politice Kuby. Kuba považuje Českou republiku za hlavního přisluhovače Spojených států v podvratné činnosti proti ní. Aktivně vystupuje zejména organizace „Člověk v tísni“, vedená listopadovým aktivistou Šimonem Pánkem, dále Bubeník, Pilip, Topolánek, Havel, Schwarzenberk. „Člověk v tísni“ je koordinátorem akcí proti Kubě i v mezinárodním měřítku. Česká republika je vedle těchto aktivit i trojským koněm USA i proti Evropské unii..

 

Německá účastnice zase konstatovala, že levicové a komunistické síly ve světě potřebují plán a že si musíme přiznat porážku první podoby socialismu a vyvodit z toho poučení. Zástupce polských komunistů informoval, že polská strana  „Právo a spravedlnost“ bratří Kaczynských a „Strana za rodinu“ jsou ve své podstatě pokračováním kryptofašistické politiky předválečného Polska. Do II. světové války byl v Polsku v podstatě fašistický režim Pilsudského a dalších vůdců, třebaže oficiálně bylo Polsko buržoasní demokracií. Lustrační šílenství hrozí, že asi 750 000 lidí přijde o zaměstnání. V Polsku byla založena nová strana komunistického typu, na levici však nepanuje zrovna jednota, a dochází tak k tříštění sil.

 

Italský komunista řekl, že i když jsou italští komunisté ve vládě, tato vláda se účastní okupační války v Afghánistánu, před pár roky se tato vláda zúčastnila na bombardování sousední Jugoslávie. V Itálii se přes účast komunistů ve vládě budují americké vojenské základny pro „věčnou“ válku Spojených států s pokrokem, zahájenou 11. září 2001. Zeptal se, koho jako komunisté chceme přesvědčovat o naší pravdě, když si neumíme udělat pořádek ve svých vlastních řadách? 11. září 2001 byl ve své podstatě státním převratem ve Spojených státech, který jim tak vlastně umožnil vedení nekonečné imperialistické války vedené k dosažení nadvlády nad celým světem, proč o tom levice a zejména komunistické strany takto nehovoří? Válka v Jugoslávii (na Balkáně), a na Blízkém východě (Irán, Afghánistán) je pokračováním již 11. září 2001 zahájené (věčné) války USA za pokoření celého světa. Rusko a Čína jsou pro svou ekonomickou a surovinovou kapacitu zcela zákonitě dalším cílem této války!

Mimo těchto zahraničních hostů vystoupila např. i  zástupkyně Dánska, která  prezentovala tamní pojetí a práci nemarxistické levice v podstatě sociálně-demokratického typu. Z jejího vystoupení bylo i patrné, že tamní, obecně vyšší životní úroveň pracujících skandinávských zemí výrazně ovlivňuje i revolučnost širokých skupin obyvatelstva, revoluční tendence jsou proto patrné zejména u studentů.

Za KSM vystoupili 2 řečníci, mnoho z časových důvodů nepřednesených příspěvků bude zařazeno do sborníku.

Konference jednoznačně ukázala, že s rostoucím ohrožením našeho státu, ke kterému přispívají všechny polistopadové vlády, vyvstává před komunisty zásadní úkol – mít sebevědomou komunistickou stranu sjednocující všechny pokrokové a poctivé lidi ve společnosti.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .