header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Akce proti sociálním škrtům v Brně

Na letošní rok připravila Topolánkova vláda sociální škrty, zdražování, poplatky ve zdravotnictví. Zatímco před tímto krokem byly reakce občanů rozpačité, tentokráte se na petiční akci v Brně nesl jednoznačný nesouhlas proti těmto protilidovým krokům pravicové vlády. Po úspěších našich petičních akcí za zachování úrazové nemocnice jsme v pondělí zahájili novou vlnu odporu petiční akcí proti všeobecnému zdražování a proti poplatkům ve zdravotnictví.

Nejen že kolemjdoucí se velmi rádi připojili svým podpisem, mnozí pozorně naslouchali příkladu z Latinské ameriky, z Venezuely, kde se věci daly do pohybu správným směrem. Taktéž letáky odkazující na stránky o latinské americe byly žádaným materiálem.
Mohlo by se zdát, že naše petiční akce byla pouhým Havlíčkovským "plivnutím do moře". Ovšem nezůstane jen u petičních akcí. Dnes se nám podařilo u několika desítek lidí porazit mediální moloch placený zahraničním kapitálem, toliko s čistou a prostě sdělovanou pravdou, bez jakýchkoli prostředků masové propagace. Zítra si kapitál vychová svými asociálními kroky generaci svých hrobařů.
Lidé nejsou hloupí, pane Topolánku. A nevěřím tomu, že někdy přistoupí na systém, kdy je člověk člověku vlkem, kdy se může jeden prosadit toliko na úkor druhého. Vzkaz z Brna je toho jasným příkladem.
Zdraví není zboží a lidé nechtějí žít v chudobě pro zisk skupiny vyvolených. My, mladí komunisté, chceme žít v míru. Ve společnosti, která bude založená na mezilidské solidaritě, bez útlaku, vykořisťování a válek. Usilujeme o lepší svět, než je ten dnešní.
Svůj článek bych si dovolil zakončit citací z knihy s podtitulem "Renesance socialismu očima jeho porážky": "Svět je těhotný změnou. Budoucnost patří socialismu... Ve jménu života i radosti i krásy".


Jakub Holas

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .