header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Mezinárodní seminář o bojích proti útokům EU na vysoké školství

V Bruselu se ve dnech 10. a 11. ledna uskutečnil seminář „Zintensivněme náš boj za veřejné a bezplatné vysoké školství, proti strategii velkého byznysu“. Jeho organizátorem byla Světová federace demokratické mládeže (WFDY). Zúčastnily se jej evropské komunistické a pokrokové organizace mládeže z Belgie, Británie, Bulharska, České republiky, Kypru, Lotyšska, Maďarska, Německa, Nizozemí, Norska, Polska, Portugalska, Ruska, Řecka, Srbska, Španělska, a Turecka. Z České republiky na semináři participoval Komunistický svaz mládeže , člen WFDY, který zastupoval jeho předseda Milan Krajča.

Seminář byl zorganizován z důvodu nutnosti odpovědi mládeže a studentů na procesy, kterými se snaží velký kapitál v Evropě tlačit na vysoké školství. Evropská unie je totiž iniciátorem snah o privatizaci vysokého školství a za zásadní vliv kapitalistické byznysu v něm. To se jasně projevilo zahájením tzv. Boloňského procesu.
Přes různé rozdíly, v každé zemi Evropské unie jde vývoj podobným směrem. Úkolem semináře byla výměna informací o situaci vysokého školství v jednotlivých zemích, analýza reakční politiky Evropské unie a ustavení větší a efektivnější koordinace požadavků, bojů a aktivit zúčastněných organizací v oblastí vysokého školství.

KOSTUFRA

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .