header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Základnu USA tu nechceme!

Blíží se veřejná tisková konference, na které bude oznámeno získání 150 000 podpisů pod petici proti vojenské základně USA v ČR. Ve stejné době se na lavičkách začínají objevovat nápisy vládní kampaně na podporu přítomnosti cizí vojenské základny na našem území. Pod heslem „Proti raketám“ (mimochodem, na ty lavičky se dá krásně pod tento nápis nalepit např. proti radarům, proti cizím základnám na našem území - řekněme hlasité NE!“, čímž samozřejmě nikoho nenavádím!) dá vláda miliony na svou přesvědčovací kampaň, která má zlomit odpor veřejnosti.

A kdo jiný mimo vládního zmocněnce Klvani se propůjčil jako maskot než řady umělců a herců, konkrétně nyní Jiří Lábus. Koho chleba jíš… Částečně úspěšně zapůsobily také rozhazované miliony na starosty přilehlých obcí. Vidina dotací na zničené silnice a infrastrukturu rozkolísala jednotu odporu proti základně. Uvidíme, co přinese „bič“, neboť „cukr“ bez něho sám nechodí…
Poslední měsíc ale byl také ve znamení dalších aktivit proti radaru. Uskutečnila se v Brdech mezinárodní konference, své má za sebou i autobus „Nezákladňák“, komunisté uspořádali protestní demonstraci v Plzni a lidé protestovali v Havířově a nemůžeme nezmínit ani protestní akci v Rumburku, kde vystoupil i zástupce petičního výboru… Byla vyhodnocena i soutěž R a R není fér, která byla vyhlášena letos na konci března u příležitosti výročí vstupu USA do Iráku. Soutěže se účastnili amatérští malíři z celé České republiky. Boj pokračuje!

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .