header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Studenty nečeká lehká doba

Topolánkova deforma a další jeho plány útočí i na práva studentů. Už první etapa důchodové reformy, ktero uvláda plánuje, ruší účast studentek a studentů VŠ na důchodovém pojištění. Nesouhlas s tím vyjádřila i Studentská komora Rady vysokých škol. Tento návrh zákona mj. ruší důchodové pojištění studujících vysokých a středních škol, kteří jsou starší 18 let, po dobu prvních šesti let studia, jak tomu bylo doposud. Vláda přes své programové prohlášení plánuje také zavést školné, prý okolo 30.000 Kč s možností odloženého splácení....

Navíc jsou studenti terčem mnoha experimentů. Oblíbený Julínek se svým tiskovým maskotem chce např. transformovat fakultní nemocnice v akciové společnosti, což omezuje aktivní účast studentů na fungování a rozvoji těchto zdravotnicko-vzdělávacích institucí, navíc bez dostatečné záruky zachování klality výuky.
Místo koncepčního řešení vzdělávání na principu rovného přístupu a na pricnipu odstraňování sociálních a dalších bariér v přístupu ke vzdělávání tak vláda opět vytváří prostor pro další snižování úrovně vzdělanosti, k sociální diferenciaci.

sos student

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .