header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Podpořte miamskou Pětici

Výzva k mobilizaci Den poté ve světě i v USA a k Týdnu akce bezprostředně po rozhodnutí amerického 11. odvolacího soudu: Bez ohledu na výsledek soudního rozhodnutí bude pro všechny podporovatele Pětice (nespravedlivě vězněných Kubánců v USA, pozn. red.) organizace i jednotlivce, životně důležité následující den odpovědět. Vyzýváme k tiskovým konferencím, protestním shromážděním před vládními úřady v USA či velvyslanectvími a konzuláty v cizině, i k masivní dopisové kampani prezidentovi a státnímu žalobci. Nevíme, kdy bude soudní rozhodnutí vydáno, může to trvat týdny i měsíce. Ale víme, že pokud se všechny podporující organizace připraví koordinovaně TEĎ, můžeme dosáhnout nejvyšší možné úrovně příprav i účinku.

Pokud soud rozhodne v jakémkoli z odvolacích procesů příznivě, je značně pravděpodobné, že se vláda USA odvolá ke kompletní porotě dvanácti soudců 11. soudního dvora. Je důležité, že stojíme proti jakémukoli vládnímu odvolání proti vítězství za Pětici, a vězte, že vláda USA hýčká teroristy jako Luise Posadu Carrilese, zatímco legálně terorizuje kubánskou protiteroristickou pětici.

Pokud soud rozhodne negativně nebo vydá smíšené rozhodnutí, které jim nezajistí úplnou spravedlnost, bude stejně důležité pořádat Den poté a Týden akce s požadavkem okamžitého osvobození Pětice.

Mnozí z vás již velkoryse přispěli na podporu odvážného boje kubánské Pětice. Rozhodující význam jejich případu spočívá nejen v děsivé nespravedlnosti vůči Pětici jakožto jednotlivcům, ale také v téměř půl století trvající válce, blokádě a terorismu proti Kubě, malé sousední zemi, ze strany USA.

Výbor USA pro osvobození Pětice - Evropský koordinační výbor

20. prosince 2007

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .