header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Audiorozhovor s novinářem Thierrym Meyssanem z Tripolisu

Přinášíme anglický rozhovor s novinářem Thierrym Meyssanem z tripoliského hotelu Rixos pořízený 22. srpna 2011. Meyssan je zakladatelem informační Sítě Voltaire a informuje o průběhu agrese NATO v Libyi přímo z jejího území. Jako jeden z mála statečných novinářů přináší přes hustou zeď propagandistické psychologické války vedené agresory informace o skutečném průběhu a podstatě agrese států NATO v této severoafrické zemi.

Jak jsme informovali v článku "Hrozby zabitím reportérům Nazemroaya a Meyssana - Výzva" z 22. srpna, hrozí jemu a jeho kolegovi Mahdimu Dariusovi Nazemroayaovi zavraždění agenty tajných služeb států NATO či jimi podporovanými povstalci.

Meyssan v rozhovoru mj. sděluje, že v Hotelu Rixos nejsou umístěni pouze skuteční novináři, ale i agenti CIA a MI6 kryjící se novinářskou identitou. V Hotelu se nacházejí vládní vojáci, kteří mají za úkol chránit novináře proti útočícím silám NATO. Popisuje postup NATO, které během nocí intenzivně bombarduje města a vrtulníky tězce ostřeluje ulice a až poté povstalci útočí a snaží se pronikat do ulic. Podstatné vojenské operace tedy neprovádějí povstalci, ale síly NATO. Během dne pak nastupuje pozemní protiofenzíva vládních vojsk, které se snaží zatlačovat povstalce přímo podporované útoky NATO.

Audiorozhovor s Trierry Meyssanem: 

http://blogghete.altervista.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=858:gianluca-freda&catid=32:politica-internazionale&Itemid=47 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .