header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Indie: Více než 1 milion lidí se zúčastnil shromáždění KS Indie (marxistické)

V neděli 28. února se ve městě Kalkata v Indii konalo mohutné shromáždění organizované Komunistickou stranou Indie (marxistickou) a jejími levicovými spojenci. Shromáždění, jedno z největších politických akcí posledních let, se konalo v kalkatském parku Brigade Parade Ground, který je největším otevřeným prostorem ve městě.

Tato obrovská demonstrace se konala těsně před hlasováním Západobengálského shromáždění a vysílá silnou zprávu jak vládní BJP (Bháratíja džantá - Indická lidová strana), tak i TMC (All India Trinamool Congress, vládnoucí v Západním Bengálsku).

 

"TMC musí být sesazena z trůnu, aby se zastavil moloch BJP v Bengálsku," uvedl ve svém projevu generální tajemník Komunistické strany (marxistické) Sitaram Yechury. "Budeme bojovat za zajištění rovných práv pro muže a ženy ve všech částech společnosti a proti útoku na pluralitní vyjadřování," uvedl Surjya Kanta Mishra, tajemník KSI(M) v Západním Bengálsku.

Jak uvedla Komunistická strana Indie (marxistická) na svém profilu na Facebooku: "podle konzervativního odhadu přišlo dnes na Brigade Parade Ground v Kalkatě kolem 10 lakhů (1 milionu) lidí ze všech částí společnosti zastavit saffronizaci*, privatizaci a korupci ve vzdělávání, obnovit demokratická práva lidu, zajistit svobodné a spravedlivé volby a vyřešit mnoho dalších požadavků. Přišli lidé všech věkových skupin a zúčasnili se na jednom z největších poklidných politických shromáždění na světě ".


Zdroj: http://www.idcommunism.com/2021/02/india-more-than-million-people-attended-a-rally-of-communist-party-marxist-and-.html

Překlad KSM

*Saffronizace = označení pro indický a hinduistický nacionalismus, slovo vzniklo od anglického slova "saffron", česky šafrán, který je znakem vládnoucí pravicové Indické lidové strany (BJP)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .