header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Výrobci vakcín proti koronaviru Pfizer a Moderna se zapojili do válečných biologických aktivit americké armády na Ukrajině

V posledních dnech publikovala tisková kancelář TASS závažná zjištění o charakteru činnosti vojenského a biologického výzkumu provozovaného na Ukrajině monopolně kapitalistickými společnostmi z USA a dalších zemí NATO s vojenským zaměřením, ve spolupráci s politickými reprezentanty těchto zemí. Protože jsou tyto informace cenzurovány v jednostranně proimperiálním zpravodajství českých hlavních médií, poskytujeme jim prostor zde.

Výrobci vakcín proti koronaviru Pfizer a Moderna se zapojili do válečných biologických aktivit americké armády na Ukrajině. Oznámil to ve středu 10. 5. náčelník vojsk radiační, chemické a biologické ochrany (RCBO) ruských ozbrojených sil generál Igor Kirillov.

Poznamenal, že lídři americké Demokratické strany jsou ideology vojensko-biologických aktivit Spojených států na Ukrajině. Legislativní základnu, upřesnil Kirillov, pro financování vojenského biologického výzkumu přímo z federálního rozpočtu vytvořily výkonné orgány USA. Zejména je přitahovaly finanční prostředky získané od jimi ovládaných nevládních organizací. „Do tohoto schématu jsou zapojeny velké farmaceutické společnosti, včetně Pfizeru, Moderny, Mercku a také Gileadu, který je přidružen k americkému ministerstvu obrany," řekl Kirillov. Podle generála, američtí specialisté pracují na testování nových léků a obcházejí mezinárodní bezpečnostní standardy. „V důsledku toho západní společnosti významně snižují náklady na realizaci výzkumných programů a získávají významné konkurenční výhody,“ zdůraznil. Představitelé americké Demokratické strany, dodal Kirillov, tak získali dodatečné finanční příjmy na volební kampaň svou účastí v programu nevládních biotechnologických organizací.

Podle Kirillova byl tak prostřednictvím americké exekutivy vytvořen legislativní rámec pro financování vojenského biomedicínského výzkumu přímo z amerického federálního rozpočtu. Finanční prostředky byly získány pod státní garancí od nevládních organizací kontrolovaných vedením Demokratické strany, včetně investičních fondů Clintonových, Rockefellerů, Sorose a Bidena.

Státní struktury Ukrajiny

„Společně s americkými farmaceutickými společnostmi a dodavateli Pentagonu jsou ukrajinské státní struktury zapojeny do vojenských biologických aktivit, jejichž hlavním úkolem je utajování nezákonných aktivit, provádění terénních a klinických zkoušek a poskytování potřebného biomateriálu," řekl Kirillov.

Americké ministerstvo obrany výrazně rozšířilo svůj výzkumný potenciál nejen v oblasti vytváření biologických zbraní, ale také v získávání informací o antibiotické rezistenci a přítomnosti protilátek proti některým nemocem v populaci konkrétních regionů. Zároveň byly využity kapacity nadnárodních společností a zkušební polygon prakticky nekontrolovaný mezinárodním společenstvím.

Vojenské biologické projekty Německa a Polska

Rovněž Německo a Polsko realizují své vojenské biologické projekty na území Ukrajiny. Nejen Spojené státy, ale také řada jejich spojenců v bloku NATO realizuje své vojenské biologické projekty na území Ukrajiny. Německé vedení se rozhodlo zahájit implementaci národního programu biologické bezpečnosti nezávislého na Washingtonu v r. 2013.

„Nové dokumenty odhalují, že jen v období 2016 až 2019 vojenští epidemiologové z Ústavu mikrobiologie Bundeswehru odebrali tři a půl tisíce vzorků krevního séra občanům žijícím v 25 regionech Ukrajiny,“ uvedl Kirillov. Vojenské zaměření výzkumu na Ukrajině potvrzuje účast vojenských epidemiologů Bundeswehru. „Zapojení institucí podřízených Bundeswehru potvrzuje vojenskou orientaci biologického výzkumu prováděného v ukrajinských laboratořích a nastoluje otázku cílů, které sledují ozbrojené síly Německa, shromažďováním biomateriálů ukrajinských občanů,“ zdůraznil. Podle Kirillova se na programu z německé strany podílejí Mikrobiologický ústav německých ozbrojených sil, Institut Roberta Kocha, Lefflerův institut a Institut tropické medicíny B. Nochta. Získané dokumenty svědčí i o zapojení Polska do činnosti ukrajinských biologických laboratoří. Byla potvrzena i účast Polského institutu veterinárního lékařství na studiích zaměřených na hodnocení epidemiologických hrozeb a šíření viru vztekliny na Ukrajině.

Je charakteristické, že tyto studie byly provedeny společně s americkým Battelle Institute, jedním z klíčových dodavatelů Pentagonu. Kirillov také informoval o listinných důkazech o polském financování Lvovské lékařské univerzity, jejíž součástí je i účastník amerických vojenských biologických projektů - Institut epidemiologie a hygieny. „Tato organizace již od roku 2002 realizuje rekvalifikační program pro specialisty se zkušenostmi s prací s materiály a technologiemi dvojího užití," uvedl.

www.TASS.ru
11. května 2022
Překlad KK

Další informace

https://ria.ru/20220511/biolaboratorii-1787944077.html (ru)

https://telegra.ph/Briefing-on-the-results-of-the-analysis-of-documents-related-to-the-military-biological-activities-of-the-United-States-on-the-t-05-11 (en)

https://tass.com/politics/1449475 (en)

https://tass.com/politics/1449469 (en)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .