header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pracovníci přístavu nikdy nepřijmou zásilku zbraní a výbušnin!

USB - Zveřejňujeme sdělení místní exekutivy odborů USB (Jednota základních odborářských organizací) Furlánsko-Julské Benátsko týkající se průjezdu válečného materiálu v přístavech Terst a Monfalcone. Tento zásadový postoj je vzhledem k zapojení zbrojařů v ČR inspirativní.

Dnes se objevila zpráva o pohybu vojenského logistického vybavení v přístavu Monfalcone, ale také útočné techniky (houfnic) s neznámým určením.

USB Furlánsko-Julské Benátsko okamžitě vyhlásila v přístavech Terst a Monfalcone stav agitace a požadovala od přístavního úřadu a prefektů Terstu a Gorice okamžité vysvětlení.

S nedávným prohlášením ministra Ursa, který by chtěl, aby se Terst stal přístavem ve službách Ukrajiny, USB plně souhlasí, ale pouze s organickou iniciativou, která podporuje obnovu země sužované válkou, nikoli další smrt a zkázu.

Pro USB je nezbytná stálá tabulka transparentnosti a monitorování podporovaná Správou přístavního systému, aby bylo možné získat informace o procházejícím válečném materiálu, jeho místech určení a druhu. Terstský přístav je a musí být přístavem míru a sjednocení národů!

Dělníci z terstských doků nikdy nepřijmou nakládku zbraní a výbušnin a my jako USB jsme připraveni formálně zaštítit všechny dělníky v docích tím, že podpoříme trvalou stávku proti manipulaci s válečným materiálem.

USB místní exekutiva Furlánsko-Julské Benátsko
Massimiliano Generutti

Terst, 2. února 2023

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .