header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

CGTN o vinících výbuchu Nord Stream

Čínská státní zpravodajská stanice CGTN nejen na základě vyšetřování legendárního investigativce Symoura Hershe (odhalil například americký masakr v My Lai, vládní manipulace Watergate) připravila video-shrnutí o pravděpodobném viníkovi bezprecedentního zločinu a zásahu do evropské energetické infrastruktury - imperialismu USA.

Anglicky:

Obdobné informace rusky:

Rozhovor se Symourem Hershem

Již dříve úvodník činského zpravodajského webu v angličtině Global Times obsahoval následující komentář:

Velké množství faktů ukazuje, že USA jsou zaslouženým lídrem na poli "dvojího metru". Jsou posedlé a dovedou dobře fabulovat fámy nebo vznášet nepodložená obvinění proti jiným. Nikdy však nepřiznají vlastní chyby nebo dokonce zločiny, i když jsou důkazy pádné. Místo toho se budou snažit svalit vinu na druhé. Veřejné mínění předpovídá, že americká vláda bude na Hershova odhalení nejspíše reagovat tímto způsobem, což zanechá další skvrnu na její mezinárodní důvěryhodnosti.

Je pravděpodobné, že se stane událostí s Rashomonovým efektem v 21. století, jak se incident s plynovodem Nord Stream udál. Neznamená to však, že bychom se měli vzdát hledání pravdy, protože nejde jen o morálku, odpovědnost a svědomí, ale také o to, jaké zápisky na okraj si budou lidé psát o válce a míru, až se budou v budoucnu ohlížet za tímto obdobím dějin. To je velmi důležité.

Zdroj: https://www.globaltimes.cn/page/202302/1285178.shtml

(grafika: Latuff)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .