header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Prohlášení bratrů Kononovičových

Dne 5. července 2023 vydali bratři Michail a Alexandr Kononovičové prohlášení, ve kterém žádají světové komunistické hnutí o podporu v obavách o svůj život. Čelí závažným hrozbám smrti ze strany úředních osob:

My, bratři Kononovičové, ukrajinští komunisté a antifašisté, apelujeme na WFDY, komunisty, všechny levicově smýšlející lidi a antifašisty Evropy a světa.

Oficiálně prohlašujeme, že Zelenského režim připravuje naši vraždu. Režim nás prostřednictvím současného policisty Jevgenije Kravčuka veřejně a opakovaně varoval před blížící se smrtí. Policista psal výzvy k vraždě na Facebook a aktivně šíří naši adresu bydliště, protože ví, že jsme v domácím vězení a nemůžeme nikam jít, takže jsme v pasti.

Pouze se svolením úřadů může policista veřejně činit taková prohlášení, aniž by se kohokoli bál. Tímto jsme oficiálně prohlášeni za psance, čímž je jasné, že za naši vraždu nebude nikdo potrestán. To je praxe z 30. let 20. století v nacistickém Německu, kde byli komunisté a antifašisté postaveni mimo zákon. Zelenského režim chce provést demonstrativní popravu.

Soudruzi, žádáme vás, abyste vyšli s protestními akcemi na velvyslanectví a konzuláty Ukrajiny, zastoupení Evropské unie, OBSE a dalších úřadů a mezinárodních organizací. Požadujte, aby ukrajinské úřady zabránily zabití antifašistů Kononovičových. Žádáme vás, abyste nás podpořili a zabránili naší vraždě Zelenského režimem.

Zdroj: http://www.nasepravda.cz/aktualne/zpravodajstvi/ze-sveta/vezneni-ukrajinsti-komunisti-bratri-kononovicovi-vrahem-bude-agent-sbu-kravcuk/
Naše pravda, na odkazu naleznete interview s bratry Kononovičovými.

Demonstrace na podporu bratrů organizovaná KSM se uskuteční v úterý 18. 7. 2023 od 17:00 před ambasádou Ukrajiny v Praze, Charlese de Gaulla 29, Praha-Bubeneč.

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/238221349046974

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .