header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Spojené státy -nedokončený sen - 3. Politika genocidy

"Každoročně naše ekonomika produkuje stále víc výrobků a služeb se stále menším počtem lidí. Namáhavé a neodborné práce -které nikdo nechtěl dělat a díky jimž byli černoši v Americe trpěni, druh prací, které jsme my. 'negři' vždy prováděli - se rychle ztrácejí. I na jihu, kupříkladu v Mississippi, je více než 95 % bavlny česáno strojem. Dnes již není černá práce rentabilní, ani vyhledávána, napříště ji americká ekonomika nebude potřebovat vůbec." Tak to vyjádřil herec a aktivista Ossic Davis v předmluvě k dílu We charge genocidě v roce 1970 (International Publishers Co. Inc.).

 Nové práce náležitě odměňované jsou málo přístupné Afroameričaníim, protože ti ve svém celku, disponují nízkou vzdělaností a počtem diplomů.


  Rada černých sociologů a aktivistů vidí ve vládní politice vůči Afroameričanúm genocidní vůli udržet na určité finančně přijatelné úrovni určitý počet černého obyvatelstva s vyloučením toho, co američtí vedoucí činitelé nazývají "populačním přebytkem".


  Příklad posledních desetiletí ukazuje, že toto řešení bylo přijato a uvedeno do praxe jako - omezená genocida.

  Zbraněmi této genocidy vedle bídy, hladu, rozpadu rodin, nezaměstnanosti, jsou sociální vymezení pobytu (ghetta) a zavádění drog a AIDS do černých komunit americkým soudním a trestním systémem.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .