header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Spojené státy-nedokončený sen - 6 - Kokainové děti

Jedno černé dítě z pěti, které se dnes rodí v ghettu, je drogováno. Stejně je tomu před zrozením. Stává se jím během těhotenství v těle matky, která droguje. Nejčastěji konzumuje "crack". Toxikomanie má přímé a četné účinky na těhotenství. V porodnici Velké nemocnice v Haarlemu z 3 000 narození je 15 % kojenců drogovaných.

 Říká se jim "kokainová bébé". Narozené předčasně o dva měsíce váží o 600 gramů méně, než ostatní děti v tomto stadiu a mají třikrát větší riziko, že zemřou v průběhu prvních let života. Ve stejném zařízení je míra potratů dvakrát vyšší, než je průměr.

  "Crack" poškozuje plod během jeho vývoje mnohem více než heroin nebo jiné tvrdé drogy."


  "Kokainové bébé'", které nezemře hned při porodu, bude po celý svůj krátký život trpět přímými a četnými důsledky toxikomanie z těhotenství matky - epilepsie, paralýzy, deformace, pohybová a duševní zaostalost, horečnatá třesavka, nemluvnost.


  "Kokainová bébé" jsou vystavena 15 krát většímu riziku než ostatní děti, že se stanou obětí "náhlé smrti". Ale pro ně je snad smrt tou nejlepší věcí. Pro mnoho "kokainových dětí" , které přežívají, je jejich první životní zkušeností agónie způsobená "nedostatkem" kokainu. Strašlivě trpí.

Jsou tak citlivé, že s nimi nelze manipulovat, ani je normálně krmit. Stále svými končetinami pohybují ve snaze najít ulehčení. Ani nejotrlejší lékaři specialisté nemohou snášet nesnesitelné vytí těchto dčtí. "Nikdy v průběhu mé lékařské kariéry jsem neviděl takové utrpení jako to způsobené kokainem," prohlásil ředitel porodnice Všeobecné nemocnice v District Columbia novinám Wall Street Journal.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .