header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Spojené státy-nedokončený sen - 5 - Droga

Droga byla vždy v rukou bělocha významným nástrojem pro jeho útlak lidí jiné rasy. Nejznámějším příkladem je dovoz opia z Indie do Číny. což muselo vyvolat onu "opiovou válku" (1839-1842) mezi Anglií a Čínou, jejíž vláda chtěla zakázat obchod s opiem. Porážka Číny usnadnila nadvládu Anglie vzhledem ke zkorumpovanému režimu a především k organizovanému otravování celého jednoho národa drogou.

  Otravování je termín, který používal Ho Či Min (tehdy Nguycn ai Quoc) v roce 1925 ve své tajné knize Proces francouzské koloniali-zacc. v níž kritizoval francouzskou politiku v Indočinč, jež ukládala každému Indočíňanovi značnou konsumaci alkoholu a opia.


 Tato metoda maření vůle ke vzpouře u kolonizovaných byla u kolonizátorů všeobecně používána. Byla zvláště velmi uplatňována dobyvateli Severní Ameriky proti rudochúm. Byla to ona pověstná "ohnivá voda" dobře známá milovníky westernu, která společně s masakry a nemocemi dovezenými "civilizací" urychlila likvidaci indiánů.


  Drogová zbraň je i za našich dnu stále používána proti kolonizo-vaným uvnitř jejich centra, to jest proti černochům ve Spojených státech. V minulosti nejprve marihuana a potom opium, morfium. heroin a kokain byly u černochů trpěny, nebo alespoň represe byla taková, že nikterak nenarušila celkovou úroveň tohoto obchodu.


  Dnes. ku příkladu Haarlem, má osmkrát víc drogu požívajících obyvatel než zbytek newyorské aglomerace. Nyní má 40 % zločinu vazbu na drogy. Kokain a heroin nahradili Afroameričané v Haarlemu "crackem", tímto levným derivátem kokainu s prudkými a okamžitými účinky.


  Tato droga, která působí na mozek, vytváří euforii s následným stavem deprese, podrážděnosti, úzkosti a paranoické psychóz)'.
 

 Pak následují rozedmy plic a předávkování muže způsobit infarkt, zvýšení srdečního rytmu a krevního tlaku.

Toxikoman má halucinace, má dojem, že jeho tělem prochází armáda hmyzu. Dochází též k nechutenství a ke značné ztrátě na váze. Nakonec přichází smrt.


  Droga je všude v ghettech. Rychlé zvýšení dodávky "cracku" vyvolal pokles ceny sáčku, jež se snížila ze 40 dolarů v roce 1988 na cenu pohybující se dnes mezi 3 a 10 dolary dnes. Tento pokles vyvolal příliv spotřebitelů s malými existenčními prostředky. Mimoto tento obchodovaný kokain používaný bez stříkačky oddaluje strach z AIDS. Ve státě New York více než třetina spotřebitelů "cracku" jsou Afroameričané, i když představují jen 14,6 % celkového obyvatelstva tohoto státu.


  Afroameričané představují 50 % adeptů na drogy absorbované nitrožilně (injekcí), což se odhaduje na 1,2 milionu. Z toho je asi 300 000 postiženo AIDS. Ve státě Georgia jc AIDS u 8 mužů z 10 (79 %), zapříčiněn výlučně používáním drog nitrožilně injekcí. Zatím celkově představují 43 % všech případů AIDS. V Detroitu, je to například 76 % všech případů AIDS v důsledku nitrožilního užívání drog.

  Afroameričané představují nepoměrné procento (27 %) všech případů AIDS zaznamenaných střediskem CDC (Center for Disease Control) v Atlantě.


  Afroamerické a hispánské děti představují asi 80 % všech dětí nakažených virem AIDS ve Spojených státech.  Dvě třetiny všech případů černochů nakažených AIDS jsou soustředěny v New Yorku. New Jersey a na Floridě.

Černoši jsou třikrát více vystaveni riziku nakažení AIDS než běloši.


  Bídné podmínky černochů a též chybějící imunitní ochrana černochů postižených AIDS vysvětlují současné rychlé šíření tuberkulózy' v ghettech.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .