header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Vzhůru na 19. Světový festival mládeže a studentstva

Prohlášení 12. sjezdu Komunistického svazu mládeže.

Příští rok na podzim, 100 let po Velké říjnové socialistické revoluci a 70 let po prvním Festivalu mládeže v Praze, proběhne v ruském Soči 19. Světový festival mládeže a studentstva.

Festival se odehraje v podmínkách hrozícího meziimperialistického konfliktu v Evropě, který může přerůst ve světový, jaderný konflikt. Festival se odehraje v podmínkách rozšiřujícího se rozkladu kapitalistického systému, který zasahuje všechny i mladou generaci všech zemí - včetně té, v které se Festival koná.

Právě v Soči budou desítky tisíc mladých lidí celého světa diskutovat své zájmy a požadavky - zejména míru a životních podmínek, dostupného přístupu ke vzdělání, zdravotnictví, kultuře a činného uplatnění ve společnosti.

Komunistický svaz mládeže, člen Světové federace demokratické mládeže, hlavního organizátora Festivalů, zde bude přítomen. Chceme zde navázat na tradice Velké říjnové socialistické revoluce, na tradici 1. pražského festivalu a ukázat aktuálnost a nutnost boje a svržení moci kapitalistických monopolů. Chceme ukázat aktuálnost socialismu jako jediné záruky mírové budoucnosti pro svět, budoucnosti bez krizí, fašismu a chudoby a bez nutnosti utíkat ze svých zemí. Chceme představit perspektivu politického angažování mládeže v boji proti vykořisťování.

Komunistický svaz mládeže vyzývá mladé lidi, kteří chtějí bojovat proti barbarství imperialismu, za mír a solidaritu, aby se připojili k českému národnímu přípravnému výboru 19. SFMS a naplňovali myšlenky hnutí festivalů mládeže.

12. sjezd Komunistického svazu mládeže, z.s.

3. prosince 2016 v Brně

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .