header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

60 let úspěšného budování socialismu v KLDR

9. září letošního roku oslavuje KLDR 60 let od svého vzniku. Její založení bylo historickou událostí otvírající cestu k budování socialistického státu. Vláda KLDR přijala jako jedinou metodu k dosažení úspěchů ve výstavbě země ideje ČUČCHE a SONGUN, které vytvořil zakladatel a věčný prezident KLDR Kim Ir Sen (1912 – 1994). Postupně je využívala ve všech oblastech své činnosti. V těžkých chvílích pomohly tyto ideje korejskému lidu, semknuvšímu se kolem svého prezidenta, překonávat všechny překážky a neochvějně kráčet cestou budování vyspělého socialistického státu.

V současnosti se veškeré dění jak v politice, kultuře, ekonomice, obraně země, tak v hnutí za sjednocení národa podřizuje ideji Songun. Jako základní metoda politiky KLDR se tato idea stala mocnou zbraní, která v daných podmínkách umožňuje ubránit suverenitu země a poskytuje jistotu k vybudování mohutné, vzkvétající socialistické velmoci, na kterou nesmí nikdo beztrestně vztáhnout ruku.
Dnes se KLDR, která věnuje velké úsilí k upevnění obrany země, proměnila na vojenskou velmoc. Modernizuje se armáda, buduje se vojenský průmysl, ozbrojuje se všechen lid, země se proměnila na nedobytnou pevnost.
Při rozpoutání korejské války agresory z USA (1950 – 1953), kdy mohla mladá KLDR, které byly všeho všudy dva roky, odpovědět na útok rychlým protiútokem a poprvé v historii porazit USA, byla linie songun, které se KLDR pevně přidržovala už od prvních dnů své existence, důležitým faktorem.
Po válce, na ruinách zpustošené země, dokázal korejský lid pod vedením Kim Ir Sena a vlády republiky překonat obrovské těžkosti, přebudovat dřívější agrárně-koloniální zemi na socialistický stát s rozvinutým průmyslem. Historický úkol, který si dala KLDR, byl splněn během 14 let.
Jak je známo, celý svět se diví tomu, že hrdý a pevný korejský lid všechny těžkosti, které se na tuto nádhernou zemi valily, nejen překonal, ale že dokázal vybudovat prosperující obranyschopnou velmoc, kde je bezplatné školství a zdravotní péče, kde se otvírá doba bouřlivého rozkvětu umění.
Vůlí a cílem KLDR je do roku 2012 – stého výročí narození zakladatele socialistické Koreje Kim Ir Sena – široce rozevřít dveře pro mohutný, rozkvétající socialistický stát!

Budoucnost socialistické Koreje je v rukou mládeže

Důkladná příprava mládeže a posilování její úlohy v životě společnosti – to je jeden z nejdůležitějších úkolů, od jehož vyřešení závisí rozkvět každého národa a jeho budoucnost.
Zatímco v mnoha kapitalistických zemích je mládež snadnou obětí kořistnické morálky a v důsledku toho zdrojem zločinnosti, mravního rozkladu a společenské nestability, je dnes mládež v socialistické Koreji jedním z hlavních činitelů podílejících se na rozvoji socialistických principů v zemi.
Pro korejskou mládež jsou charakteristické vysoké duchovní a mravní kvality. Skutečné štěstí spatřuje nikoliv v osobním prospěchu, nýbrž naopak v uvědomělé práci pro blaho společnosti, kolektivu, ostatních spoluobčanů. V duchu takového přístupu k životu odcházejí například městští chlapci a děvčata na nejtěžší úseky socialistického budování do dolů, na vesnice, do pobřežních pásem atd. Dívky se stávají životními partnerkami a pečovatelkami vojenských invalidů, matkami sirotků, „dcerami“ starých lidí…
Korejská mládež udivuje hrdinskými činy na všech frontách socialistického budování. Reprezentují ji mnohé monumentální stavby po celé Koreji.
Např. osmikilometrový Západomořský hydrokomplex, který tvoří přehradu na moři, 252 km dlouhá Severní železniční magistrála, spojující přes horské masivy západní a východní část země, bulváry Kwangbok a Tchongil v hlavním městě, které připomínají celá samostatná města.
S takovou mládeží se korejský národ nemusí o svou budoucnost obávat.

PEKTUSAN – Společnost česko-korejského přátelství

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .