header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

"Mladí svazáci jsou aktivnější..."

...napsal brněnský deník Rovnost v článku s podtitulem „Komunistický převrat dnes zajímá spíše historiky“. Napsal to o námi plánované paintballové „bitvě“,kterou jsme pořádali k výročí Vítězného února 1948, kolem Letovic. Zástupci obou brněnských komsomolských klubů a členové KSM z Rýmařova zde utvořili družstvo „Lidových milicí“ a svedli několik přestřelek s dalšími dvěma týmy painballistů a dalšími mladými zájemci, ať už sympatizanty levice či prostě místními.Perfektní vyčištění hlavy, vybití stresu a pod dlouhé době taky procházka po lese.

V době vrcholících aktivit proti hrozbě stavby americké vojenské základny v ČR, k tomu pro někoho komise či zastupitelstva, práce nebo škola...hektická doba tetelící se v očekávání modro-černo-zelených reforem zdražování, bydlení především a rušení sociálních dávek. V této době je nejlepší spáchat nějakou tu zájmovou, nepolitickou akci a pomocí ní taky čas od času upozornit na některá výročí jinak, než jak na ně vzpomene veřejnoprávně antikomunistická, dle názvu Česká televize, vedená nechtěnými milicionáři. Tenhle paintball se asi nejvíce přiblížil představě,kterou se o nás ČT a jiní šíří – zakomplexovaný bolševický terorista, se samopalem v ruce.Nabité nedělní odpoledne bylo přesně to pravé po peticích v Pelhřimově a v Brně. Pozoruhodné na celé akci byla právě absence jakékoliv agresivity, i třebas přerušení hry při pro někoho nepříjemném zásahu. Ale není to tak hrozný, existují měkčí kuličky... Po technické a bezpečnostní stránce rovněž perfekt, takže v páchání podobných výročních bitev budeme rozhodně pokračovat, i když samozřejmě chápeme, že budeme velmi narušovat demokracii v České Republice tím, že budeme mladé tahat od drog a televize.
A že na Únor budou členové městské organizace KSČM vzpomínat soukromě, jak ve stejném článku v Rovnosti řekl Tibor Dávid, dnes je toto výročí k uzoufání, tehdy zvítězili lidi a postavili si svou republiku, ti starší ze strany pracovali nezištně, mnohdy desítky let a dnes, po vítězství kapitalistické lži a nenávisti je celé jejich úsilí nejen neprávem špiněno, ale i astronomickým způsobem vyprodáváno. Na své pochybné projekty a placení svých dluhů vyprodávají různí modří a jinak barevní ptáčci nejenom národní hospodářství, ale i bytový fond takovým tempem, že se dá až těžko věřit, že to vůbec stíhají. My budeme slavit nový Únor. Závěrem bych Rovnosti taky trošku poděkoval, a to že v ní nazvali správně projev Klementa Gottwalda legendárním.

David Pazdera


 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .