header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Mladí komunisté proti zdražování

Občané České republiky zažívají ohromnou vlnu zdražování. Drasticky rostou ceny energií, potravin, služeb, dopravy, nájmů, bezplatné zdravotnictví se stalo minulostí. To se dotýká všech generací. Mladí lidé nejsou výjimkou. Mezi ty, kteří se proti současnému zdražování aktivně staví patří mladí komunisté. „Jsme přesvědčeni, že je potřeba se nárůstu cen bránit“ říká předseda Komunistického svazu mládeže Milan Krajča. Podle Krajči je třeba všemožně podporovat různé protestní aktivity, demonstrace, mítinky a petice.

Do nich je třeba zapojovat nejen KSM, KSČM, ale také odborové organizace a různorodá sociální hnutí. „Naším cílem je společnost, která zaručí důstojný život všem, společnost socialistická, přesvědčit občany o její reálnosti a nutnosti je naším úkolem“, tvrdí Krajča.
Významnou aktivitou do které se Komunistický svaz mládeže zapojil je získáváni podpory pod petici proti všeobecnému zdražování, iniciované komunistickým poslancem Stanislavem Gospičem. Petice adresovaná české vládě po ni jednoznačné požaduje, „aby bez odkladu přijala opatření proti nárůstu chudoby spočívající v podpoře růstu mezd a platů, v odpovídající valorizaci důchodů, ve zvýšení podpory mladých rodin, v odstranění přímých plateb ve zdravotnictví a v přehodnocení vládních reformních kroků, které tíživě dopadnou na většinu obyvatel.“
Heslem mladých komunistů je“Důstojný život místo živoření!“. Právě s ním se pokoušejí postavit současnému zdražovaní základních životních potřeb. Společně s dalšími jsou přesvědčení, že jen aktivní odpor může zabránit velkému nárůstů chudoby a mizérie.

Jan Polák

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .