header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

KSM na cestě k 8. sjezdu

V sobotu 5. ledna se uskutečnilo zasedání Ústřední rady Komunistického svazu mládeže (KSM). Důkladně na ní byl prodiskutován dosavadní průběh kampaně KSM proti umístění vojenské základny USA na území České republiky. Na desítkách míst zorganizoval KSM demonstrace, mítinky, veřejné petiční akce, diskuse. Počet podpisů pod peticí KSM proti americké základně u nás se již pohybuje okolo 150 000. Kampaň komunistické mládeže bude i nadále intenzivně pokračovat. Debatována byla také aktivita KSM v rámci mezinárodního hnutí solidarity s Maďarskou komunistickou dělnickou stranou, jejíž předsednictvo bylo maďarskými soudy odsouzeno k dvěma letům vězení.

Čeští mladí komunisté vnímají tento krok jako nehorázný antikomunistický útok a i nadál hodlají pokračovat v solidární kampani se svými maďarskými soudruhy. Z aktivit uplynulého období byl dále projednány akce, které KSM pořádal v souvislosti s 90. výročím Velké říjnové socialistické revoluce a 40. výročím zavraždění Ernesta Che Guevary. Důležitá byla přednesená informace o účasti KSM na 6. setkání evropských komunistických organizací mládeže, které začátkem prosince minulého roku hostila v Istanbulu Mládež Komunistické strany Turecka. Je namístě připomenout, že předchozí ročník této významné události se uskutečnil v roce 2006 na pozvání KSM v Praze.
Ústřední rada KSM dále pokračovala v přípravě 8. sjezdu KSM. Ten by se měl uskutečnit pod heslem „Komunisté v čele boje za práva většiny mládeže, mír a socialismus!“ Jak uvedl předseda KSM Milan Krajča: „sjezd je v životě naší organizace vždy neobyčejně důležitou událostí, jejímž úkolem je vytyčit perspektivy práce mladých komunistů a komunistek pro následující období“.
Části jednání komunistické mládeže se zúčastnila také Chargé d´Affaires Kubánské republiky v České republice Barbara Montalvo.Ta informovala přítomné o současných otázkách zločinné mnohaleté blokádě vzdorující kubánské revoluce. Přínosné byly informace o aktuální situaci 5 kubánských hrdinů, neoprávněně vězněných v USA za boj proti terorismu, o jejichž osvobozeni KSM spolu s dalšími aktivně usiluje. Zajímavé fakta zazněly o pozicích a aktivitách Svazu mladých komunistů, partnerské organizace KSM na Kubě.
Komunistická mládež hodlá i v následujících měsících aktivně působit mezi lidmi. Bude dále rozvíjet své rozsáhlé aktivity proti možnému vybudování vojenské základny USA na území České republiky. Po boku bude pevně stát také všem, kteří hodlají aktivně vzdorovat drastickému zdražování a destrukcím sociálních výdobytků prosazovaných vládou. Aktivity mladých komunistů v roce 2008 budou dalším krokem v jejich boji za práva mladé generace a socialismus.

-PAL-

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .