header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Z dopisů: Ne sociálním škrtům!

Je neuvěřitelné, jak se stává zvykem, že je nejjednodušší ve všem vždycky sáhnout na ty nejslabší a nejchudší. Nejslabší a chudí nebudou protestovat ani stávkovat, čili ohrozit mocné a tak proč na nich neušetřit. Ale, co ušetřit? Na jedné straně se plýtvá penězi na hlouposti a tam, kde jsou opravdu potřebné, se škrtají. V době kdy hospodářství kvete, vláda se chystá zavést šetřící reformy na chudých. Hanba!!!

V tom nestála lépe ani bývalá koaliční vláda, která také pod nátlakem KDU-ČSL, p. Martina Jáhna a se souhlasem pravičáckého proudu v ČSSD, zavedla určité prvky šetření na chudých. Peněz je tolik, že se rozhazují na hlouposti a ekonomové chtějí šetřit na chudých. To je křesťanská víra a morálka? A ještě se chlubí s tím, že jsou schopni, protože tím sníží díry v rozpočtu. To je mi nějaká schopnost ušetřit na chudých!!!
Pro mně bude schopen ten, kdo zorganizuje společnost tak, aby se všichni měli dobře, ne jenom 20-30 procent obyvatelstva. Média pochvalují p. Martina Jáhna, jak je schopný, protože usiloval o zavedení reforem. V čem, ptám se? I ten, kdo ma základní školu ví, když ubere někomu od úst, že mu zůstane více peněz v kapse. Na to není potřeba žádné schopnosti, nýbrž egoismus a bezcitnost. Oni se ale neptají, jaké důsledky vyprovokují takové reformy.
Kolik ztracených lidských životů, kolik zničených rodin, jaký bude růst kriminality a výdaje na takové problémy.
Je to stejné, jako kdyby rodiče neutráceli peníze na děti, nechávali je hladovět, nekupovali co je potřebné na normální fungování rodiny a potom se chlubili tím, že našetřili peníze. Ale jaký je potom stav této rodiny? Stejně je to i se společností. Společnost je jenom jedna velká rodina.

Také se říká, že lidé nechtějí pracovat a potom se takové silou posílá pracovat za bídnou mzdu.
Všechno se dělá na pomoc kapitalistům. Pracovník se znovu stává otrokem, jak to bylo i dříve.
Naše vlády chtějí reformou pomoci velkokapitalistům, připravit jim levnou pracovní sílu, snížit daně atd. Jinými slovy řečeno, chtějí od národa udělat nevolníky, jak to bylo za feudalismu.
Oni neuvažují, že lidé nejsou motivováni pracovat za bídnou mzdu. Nikdo není tolik hloupý, aby někomu vytvářel zisk a sám zůstával se svoji rodinou na úrovni přežití. Ti, kteří pracují za mzdu do 15000 hrubého jsou chudáci. Jejich rodiny jsou vždycky na nule. Takové rodiny jsou na úrovni zvířete. Mají jen tolik peněz, aby nezemřeli. Nemluvě o těch, kteří pracují i za nižší mzdy!!! Je to katastrofa!! Práce dneska v kapitalismu už nemá veřejnoprávní charakter. Dneska člověk pracuje pro kapitalistu. Všechen zisk, který mu vydělá, je majetkem kapitalisty, ne společnosti, jak to bylo za komunistů a nevrací se zpět do společnosti. Proto ti, kteří nemohou najít lépe placenou práci, nejsou motivováni pracovat. Člověk pracuje, aby byl člověkem a ne chudákem. Tím se liší od zvířete. Je to normální lidská reakce. Proto se vláda musí snažit důrazně zvětšit minimální mzdy a jinými kroky zamezit reakci kapitalistů. Bez zásahů státu ve společnosti bude chaos. Nemůže se dovolit těm mocným, aby si dělali, co chtějí. Musí se omezit lidský egoismus, který nezná hranice.To se musí regulovat po celém světě na stejném principu, aby kapitál neunikal a nevyhýbal se zodpovědnosti za společnost, v které si vybudoval tento kapitál.
V tom by se, podle mě, měla cenit schopnost politiků. Myslím, že takové kroky pravice nikdy neudělá, proto bude nutné zavést celosvětový komunismus, aby se ve světě zavedl pořádek a lidskost. Já věřím, že je ten čas blízko, protože egoismus kapitalistů dnes všude ve světě vyprovokuje lidi natolik, že už to bude nevydržitelné. Vidíte, že dnešní společnost netrpí chudáky. Ve zprávách se dozvídáme, jak se týrá a zabíjí bezdomovce. Nikdo už nechce na ulici, v tramvaji nebo na lavičce vidět chudého člověka. Jenomže společnost musí pomoci, aby zabránila chudáctví a ne trestat takové lidi. To by nám neměla dovolit naša lidská úroveň.

Robert

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .