header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Zavražděn člen vedení Kolumbijské komunistické mládeže

Dne 19. ledna 2008 byl zavražděn člen Ústředního výboru Kolumbijské komunistické mládeže Alirio Quiñónez, žijící v exilu v Bolivarovské republice Venezuela. K vraždě došlo ve venezuelské provincii Apure, v pohraniční oblasti s Kolumbií. Dva neznámí muži zde opakovanými vystřeli ukončili život komunistického vedoucího pracovníka.

Alirio Quiñónez uprchl do exilu z důvodu brutální perzekuce členů Kolumbijské komunistické mládeže, kteří jsou v Kolumbii vystaveni věznění, mučení a vraždám. Represe je namířena nejen proti mladým komunistům, ale i proti členům Kolumbijské komunistické strany a aktivistům Demokratického alternativního pólu a odborového hnutí.
Plnou zodpovědnost za vraždu Alirio Quiñóneze nese zločinný proimperialistický režim v čele s prezidentem Álvaro Uribe Vélezem, který je hlavním důvodem teroru a války v Kolumbii. Tento zločinný režim neustále odmítá návrhy komunistů a dalších demokratických sil na mír v zemi a zároveň zesiluje hrůznou represi proti lidové opozici.
Komunistický svaz mládeže vyjadřuje solidaritu a soustrast své bratrské organizaci v Kolumbii – Kolumbijské komunistické mládeži, stejně jako příbuzným, přátelům a soudruhům Alirio Quiñóneze. Komunistický svaz mládeže i nadále plně podporuje komunisty a další demokratické síly Kolumbie v jejich úsilí za ukončení režimu teroru a války a zahájení budování socialismu v této zemi.

Milan KRAJČA,
předseda Komunistického svazu mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .