header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Síť Voltaire odsuzuje pokus "povstalců" zatknout Thiery Meyssana

Novináři, kteří byli od neděle v pasti v hotelu Rixos v Tripolisu, byli včera 24. srpna v 17:00 evakuováni Mezinárodním výborem Červeného kříže. Mezi nimi byli i čtyři členové týmu Sítě Voltaire novináři Thierry Meyssan, Mahdi Darius Nazemroaya, Mathieu Ozanon a Julien Teil.

Nicméně po jejich propuštění se povstalci snažili zadržet Thierryho Meyssana, známého svými články, v nichž odhaloval zločiny NATO. Mezinárodní výbor Červeného kříže zasáhl, aby tomu zabránil.

Novináři byli převezeni do jiného hotelu, kde však již nejsou pod ochranou Mezinárodního výboru Červeného kříže.

Novináři se tak dosud nemohli dostat na loď najatou Mezinárodní organizací pro migraci (International Organization for Migration, IOM), která měla již zakotvit v Tripolisu.

Síť Voltaire má mimořádné obavy vycházející z postoje, který projevili vůči novinářům "povstalci" sponzorovaní Severoatlantickým paktem. Proto vznáší mezinárodní apel k mezinárodnímu společenství vybízející k ochraně svých novinářů a k jejich bezpečnému návratu z Libye.

Thierry Meyssan je Francouz žijící v Libanonu. Je registrován na francouzském konzulátu v Bejrůtu. Je novinářem více než 25 let a často přispívá do arabských, latinskoamerických a ruských médií jako je Odnako v Rusku a La Jornada v Mexiku. Napsal několik knih o otázkách mezinárodní politiky a pravidelně spolupracuje s televizními stanicemi jako je Russia Today, Telesur či PressTV. Je předsedou Sítě Voltaire, což je síť nezávislých tiskových agentur, seskupující více než deset mediálních společností z celého světa.

Mahdi Darius Nazemroaya je kanadským občanem. Žije v Ottavě a v současné době je dopisovatelem společnosti Global Research v Tripolisu. Jakožto nezávislý novinář publikuje v několika jazycích a poskytuje rozhovory pro řadu médií včetně Russia Today, Press TV, Al Jazeera, Pacifica KPFA, Global Research, China Life Magazine. Několik z jeho textů bylo zveřejněno i na stránkách Sítě Voltaire.

Mathieu Ozanon a Julien Teil jsou rovněž autoři přispívající v rámci SítěVoltaire.

Síť Voltaire, 25. srpna 2011

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .