header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Proti fašismu, za socialismus! - Vystoupení předsedy luganského komsomolu

Předseda Luganského komsomolu, student 1. ročníku katedry státního řízení, vystoupil na zasedání Ústředního výboru Leninského komunistického svazu mládeže Ruské federace v Moskvě

Odpor proti fašistické hrozbě je v současnosti jedním z hlavních úkolů boje komunistické mládeže. Znovuzrození fašismu, který zachvátil naše ruská města: Oděsu, Cherson, Charkov, Dněpropetrovsk, - je neodpustitelné zlo na naší zemi! Pro úspěšný odpor proti fašismu je nutná aktivní účast mládeže ve společenském a politickém životě. Je důležité chápat, že boj proti fašismu si žádá nejen reakce na jednotlivé projevy této ideologie, ale i vlasteneckou výchovu a aktivní účast ve společenském životě. Na příkladu současné Ukrajiny můžeme krásně vidět, co se děje v zemi, kterou ovládl hnědý mor: pochodňové průvody, oceňování esesáků, přepisování historie, opěvování banderovců a kolaborantů. Je to jen malá část projevů fašismu v současném světě, kde démon kapitálu zahájil nové přerozdělování trhů a vypustil toxickou ideologii nenávisti jako džina z láhve!

My, mladí stoupenci socialismu, považujeme za zločin zamlčování role strany ve Velikém Vítězství a osobního vkladu Josifa Stalina, zakrytí mauzolea a památníků Lenina v předvečer tohoto velkého svátku. Vždyť právě Lenin založil stranu, která zlomila vaz fašismu, právě k Mauzoleu Lenina byly odhozeny v legendárním průvodu v červnu 1945 fašistické znaky a symbolika.

Chybou se jeví antisovětismus v ruských vojenských filmech o Velké vlastenecké válce. Takže podle nich v Rudé armádě bojovali jen proto, že byly trestní prapory a zahrazovací oddíly NKVD, které jim střílely do zad, Zoja Kosmoděmjanskaja bojovala za housku a tramvaj a v Sovětském svazu samotném byli všichni nevinně potlačováni a umístěni do táborů.

Jak můžeme mluvit o ukrajinském fašismu a zároveň odhalovat památníky válečným zločincům: Mannerheimovi, jednomu z viníků blokády Leningradu, Wrangelovi, Krasnovovi a dalším. Pojmenovat na počest fašisty Iljina vysokou politickou školu. Přitom se to vše podporuje na státní úrovni! Ještě musím připomenout i krajně rusofobská a antisovětská díla Solženicyna, která jsou dosud ve školních osnovách.

Domníváme se, že proto, abychom aktivně bojovali proti jakýmkoli projevům této nákazy, je nutné zapojit velké množství mládeže. V naší zemi je mnoho mladých, kteří se zabývají vojenskou tématikou. Zapojení těchto mladých by bylo jednou z nejefektivnějších metod. Navrhuji prostudovat praxi otevírání vojensko-vlasteneckých klubů, s mladými je možno organizovat odborné kurzy rozborky a sborky automatu, taktiky, taktické medicíny ve školách. Vyplatí se také zvýšit spolupráci s pátracími oddíly, podílet se na pátrání po padlých vojácích Rudé armády, a s vojensko-historickými kluby rekonstrukce.

Luganští komsomolci se aktivně zapojují do vojensko-vlasteneckých aktivit. Chodí na polní pochody, túry, věnují se vojenskému výcviku. O všech historických svátcích naši mladí nosí uniformu Rudé armády, která lidem připomíná, jak vypadali naši předkové, když hrdinně bojovali za světový mír. Také se velkou částí podílíme na obrovské humanitární práci strany, dodáváme humanitární pomoc vojákům i civilistům na osvobozených územích. Probíhá i ideologická práce. Např. jeden z tajemníků Republikového výboru, publikuje pravidelně články v listu „Luganská pravda“, v nichž se neustále dotýká témat boje proti jakýmkoli projevům fašistických idejí.

Na závěr chci říci: jsme potomky vítězů, naši předkové během Velké vlastenecké války udělali bezpříkladný čin a ochránili celý svět před hnědým morem. I dnes musíme čelit té nejnelidštější ideologii – fašismu, proti kterému Donbas a celé Rusko hrdinně bojuje už deset let!

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .